agroo Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Kończę pracę o godz.16.15.Wychodziłam za pracy o 16.30 dnia 13.02.09 (piatek) i na schodach.tuz za drzwiami budynku , poślizgnęłam się na mokrym śniegu i spadłam .Do lekarza poszłam dopiero w ten wtorek ,okazało się ,że mam krwiak i dostałam zwolnienie na tydzień .Nie robiono żadnego protokołu powypadkowego, zgłosiłam upadek ze schodów szefowej w poniedziałek po wypadku,ale wtedy nie odczuwałam jeszcze jego konsekwencji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behapowka Posted March 5, 2009 Share Posted March 5, 2009 Skoro zgłosiłao należa schody - wypadek szefowej, to piwinno być przeprowadzone postępowanie powypadkowe. Zasadnicze znaczenie będzie miało to do kogo należa schody. Jesli włascicielem - administratorem schodów jest Twój pracodawca zdarzenie można rozpatrywać jako wypadek przy pracy ( nie ma okreslenia wypadek w pracy). W przeciwnym wypadku będzie to wypadek w drodze z pracy do domu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imported_Polamaniec Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 A czy jakieś odszkodowanie należy się w przypadku kiedy następuje wypadek w drodze z domu do pracy albo z pracy do domu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behapowka Posted March 30, 2009 Share Posted March 30, 2009 ZUS za wypadki w drodze do pracy i z pracy do domu odszkodowań nie wypłaca już od 2003r.Można się starać o opdszkodowanie z towarzystwa ubezpieczeniowego, pod warunkiem że sie takie ubezpieczenie opłaca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts