Krystiann Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Chciałbym zasięgnąć porady. Kupiłem auto na raty w tym czasie właścicielem auta jest bank. Oczywiście opłacam składki ubezpieczeniowe OC i AC. Półtora miesiąca temu miałem wypadek samochodowy. Wszystko byłoby spokojnie bo firma ubezpieczeniowa przyznała mi odszkodowanie, ale bank wstrzymał je bo się na to nie zgodził. Ma do tego prawo? Przecież to ja jestem użytkownikiem i ja miałem wypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Jeśli bank jest właścicielem pojazdu to przy szkodzie on decyduje o wszystkim (sposobie naprawy, czy zgodzi się na wypłatę Tobie gotówki itp) - jest właścicielem. Ty jesteś tylko użytkownikiem - i kredytobiorcą. Pojazd będzie Twój po jego spłacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi