ubezpieczenie-przez-inter Posted March 7, 2009 Share Posted March 7, 2009 witam,mam pytanie co sądzicie o ubezpieczeniach i ubezpieczalniach, pośrednikach, dostępnych w internecie. jakie oferty są godne uwagi? Właśnie jestem na etapie szukania.Przyznam szczerze, że chciałem zawrzeć umowę w Benefii, bo się mówi że mają najtaniej, ale okazuje się że to nie prawda, do tego procedura jest pokomlikowana.nie uznano zniżek współwłaściciela (miał wyższe niż ja). więc z automatu liczyło najwyższe ubezpieczenie OC! porażka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makler2005 Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 2009-03-23 13:20, ~makler2005 napisał(a): CU DIRECT-AC -PRZESTRZEGAM PRZED TYM UBEZPIECZYCIELEM!!!! Wykupiłem pakietowe ubezpieczenie/OC+AC+NNW-pakiet max/za który zapłaciłem za rok z góry.Gdy doszło do likwidacji szkody,to poczatkowo,na etapie holowania,przyjęcia pojazdu do serwisu wszystko przebiegało poprawnie,aż do momentu wyceny szkody.Wtedy rzeczoznawca terenowy,powołując się na ogólne warunki wykreślił bez powodu pompę wtryskową,która uległa awarii na wskutek zwarcia w instalacji elektrycznej podaczs kolizji(taką opinię uzyskałem od autoryzoawnego serwisi Bosch).Będąc przekonanym,że po takiej ekspertyzie,nie będzie problemu z wypłatą odszkodowania/za resztę części dokonano wypłaty-zlecenie naprawy bezgotówkowej/,otrzymałem pismo w którym CU informuje mnie,że nie wypłaci odszkodowania za awrię pompy KTÓRA ULEGŁA USZKODZENIU poprzez zwarcie w instalacji elektrycznej po kolizji,z powodu niesprawności wynikającej z przyczyn wewnętrznych.Przyznam,że z taką bezczelnością i zakłamaniem nie spotkałem się już dawno,no może w czasach totalitaryzmu.Rozmawiałem z prawnikami i ekspertami od motoryzacji-wniosek jaki nasuwa się jest tylko jeden-CU uchyla się od swoich obowiązków statutowych i nie chce wypłacić odszkodowania działając wybitnie na szkodę klientów.PRZESTRZEGAM PRZED TĄ "FIRMĄ"ZaletyTANIE UBEZPIECZENIEWadyNIEKOMPETENCJA,BRAK WOLI LIKWIDACJI SZKODY,FATALNA KOMUNIKACJA,IGNORANCJA I WRĘCZ CHAMSTWO!1 ROK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 makler2005 - pytanie jest to OC, więc przestrzeganie kogokolwiek przed jakimkolwiek TU jest lekkim bezsensem. ubezpieczenie-przez-inter - OC wykupujesz kierując się jedynie ceną (im taniej tym lepiej) - tylko bez przegięć (nie za 5zł). directy to, Liberty, CU, BreUbezpieczenia, link4, Allianz, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts