pabake Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 jestem wspolwlascicielem auta drugi wspolwlasciciel zmarl oc jest oplacone pytanie czy teraz moge jezdzic samochodem na oc taty i jak to odniesie sie kiedy trzeba bedzie oplacic ja mam 24 lata i bylem juz dopisany zeby ledziala mi znizka nie wiem co dalej robic jeszcze jedno pytanie ja zmienic teraz w dowodzie rejestracyjnym zeby auto bylo tylko na mnie czy musze zakladac sprawe spadkowa ? z gory podziekowania za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted March 8, 2009 Share Posted March 8, 2009 No wiec, jezdzic tym autem na tej polisie wg mnie mozesz jezdzic do konca jej waznosci. Byla zawarta na znizkach ojca, ale obowiazuje, a przynajmniej dopoki sam sie nie zglosisz i nie bedziesz krzyczec, ze chcesz zaplacic wiecej, to sie nie zorientuja:)To jest jednak moje zdanie i proponuje sie upewnic:)) Co do nowej polisy, to nie ma watpliwosci, ze bedzie zawarta na Twoje konto i z Towimi ewentualnymi znizkami, wiec jesli ich nie masz, to bedzie drozsza - tutaj cudów nie ma:) No a zeby zmienic wlasciciela w dowodzie, to tak - tylko postepowanie spadkowe. Z wyrokiem sądu idziesz do urzędu i zmieniasz dowód na siebie, inaczej raczej nie da rady:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts