urazowa amputacja dwoch palcow

Założył matiz-1990, 8 marca 2009 · 348 wyświetleń

matiz-1990
witam .jestem uczniem 3 klasy zawodowej ucze sie zawodu stolarz pwnego dnia spotkal mnie wypadek w pracy na wskutek wypadku doznlem amputacji palca 2 i 3 u reki lewej na wysokosci stawow miedzypaliczkowych . Mozecie mi pomoc jaki to jest procent uszkodzenia ?? ile moge dostac z ZUSu i PZU ???
matiz-1990
widze ze nikt na tym forum nie umie pomoc hyh ;/
himera

Zobacz sobie to wiedza tajemna nie jest link zewnętrzny zablokowany oczywiscie jest to oreintacyjne ...

Odnośnie Zus jeżeli uznali Ci to za wypadek przy pracy to :

tabela ZUS procenty uszczerbku

Dziennik Ustaw z 2002 r. Nr 234 poz. 1974 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłatę jednorazowego odszkodowania.

link zewnętrzny zablokowany

matiz-1990
okey ale czy jesli sa to dw palce nie liczy sie inaczej ?? ile jest placone za 1 % ile za dwa ?? wie ktos moze ??
himera

Co się liczy inaczej bo ciężko zrozumieć Twoje pytania ?

>>>>>>le jest placone za 1 % ile za dwa ?? wie ktos moze ??

W przypadku PZU mnożysz sumę ubezpieczenia przez procent i masz odszkodowanie ....

A w przypadku ZUS :

W okresie od 1 kwietnia 2008 r. do 31 marca 2009 r. kwota jednorazowego odszkodowania z tytułu wypadku przy pracy lub choroby zawodowej wynosi 538 zł za każdy procent stałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu.

matiz-1990
ok dzieki za info