dawid6 Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 witam! mam prosbe czy ktos moglby mi pomoc...wiec... mialem kolizje ...oczywiscie nie z mojej winy...samochod przed kolizja wycenili na 7400....wrak wycenili na 3400 ( co wedlug mnie ...rzeczoznawcy prywatnego i mechanikow jest za duzo) ...proponowana wartosc szkody to 4000...wartosc naprawy to 9714 zl... mam takie pytanko jak napisac odwolanie ...co uwzglednic i wogole...chcialbym zeby ubezpieczalnia wziela mi wrak samochodu i dala cale 7400 lub przyznala wyzsza proponowana wartosc szkody ( wedlug rzeczoznawcy 5000 do 6000 tysiecy) z gory dziekuje za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 No skoro uwazasz, ze za duza jest wartosc wraku, to musisz niestety sam to udowodnic. Najlepiej jest wynajac "niezaleznego" rzeczoznawce. Jesli solidnie zrobi wycene, to masz argument. Niestety ubezpieczalnie korzystaja tutaj z katalogów, głównie info ekspert, wiec samo zdanie prywatnego mechanika nic nie zmienia.Mając kontrwycenę możesz negocjować.Sproboj tez sprzedac pozostalosci za tyle ile sie uda znalezc kupca, wtedy mozesz sie zwrocic do ubezpieczalnie o wyrownanie roznicy.Latwo nie bedzie, ale jest szansa:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tdi86 Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Auto najlepiej oddać do ocenienia szkody i naprawy u rzeczoznawcy w salonie jakiej marki masz samochód lub poprostu pojechać do jakiegoś np PZU na wycene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts