anga Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 Miałam wypadek w tax'ówce - była pasażerem, po wypadków karetka zabrała mnie do szpitala, gdzie po 4 dniach mnie wypisano do domu ze wskazaniami do leczenia otopedycznego i neurologicznego (wstrząs mózgu). Czy z tytułu wypadku w taksówce jako pasażer należy mi się dodatkowe ubezpieczenie oprócz zwykłego NW kierowcy? Wina za wypadek ponosi kierowca taksówki, na miejscu zdażenia była policja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 jeżeli do wypadku doszło z winy kierowcy jako pasażer masz prawo do odszkodowania (zadośćuczynienia za ból, obrażenia fizyczne i psychiczne, straty finansowe i rzeczowe spowodowane wypadkiem).dlatego powinnaś przede wszystkim starać się o odszkodowanie z OC sprawcy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts