kamfus Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Siemka!Sprawa dotyczy wypadku samochodowego gdzie byłem pasażerem. Wracałem z kolegą i koleżanką z uczelni,kolega prowadził w pewnym momencie kolezanka złapała dla zgrywy za kierownicę.Samochod wyleciał z drogi i uderzyliśmy w drzewo.Na miejsce przyjechała policja i pogotowie.W wyniku tego zdarzenia doznałem poważnych obrażen,przeszedem operację a potem byłem rechabilitowany.Policja w toku postępowania uznała koleżankę za sprawce wypadku i taki wniosek skierowała do sądu,sąd wydał wyrok ,w ktorym uznał ją winną za nieumyślne spowodowanie wypadku i skazał na rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na trzy lata.Zożyłem do PZU wniosek o odszkodowanie z OC dostałem odpowieć odmowną.Czy mam szansę na jakieś odszkodowenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitra Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Ciężko będzie z odszkodowaniem. Koleżanke mógłbyś sądzić z powództwa cywilnego, czego domyślam się nie chcesz robić, sprawa byłaby bezproblemowa gdyby to kierowca został uznany winny wypadkowi, wtedy dostałbyś odszkodowanie bez problemu. W tej sytuacji jednak zostaje Ci tylko chyba odszkodowanie NNW jesli takie ubezpieczenie posiadałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamfus Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 thx za odpowiedź na serio zostaje mi tylko te NW lub sadowanie sie z nia???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi