inko1 Posted March 16, 2009 Share Posted March 16, 2009 Jadąc samochodem w niezbyt ciekawą pogode (czyli deszcz i noc) wpadłem w dziure ktura była dośc pokaznych rozmiarów , uszkodziłem dwie felgi z prawej strony. Dziura to pozostałośc po zimie co mam zrobic żeby odzyskac odszkodowanie?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pro Bono Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 W polskich realiach trzeba dużo cierpliwości, walcząc o odszkodowanie w tego rodzaju przypadkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 teoretycznie mozesz sie domagac odszkodowania od zarzadcy za zly stan drogi i tak probowac walczyc o odszkodowanie.Nie zdziw sie jednak jak Ci wyjada jednak z zapisami kodeksu drogowego o koniecznosci omijania przeszkod i dostasowania predkosci do warunkow drogowych.JEsli przygotujesz sie na odparcie argumentow, ze skoro bylo ciemno i padal deszcz, to dlaczego jechales tak szybko, ze nie zauwazyles i nie omineles przeszkody, to mozesz walczyc.W innym przypadku bedziesz mial ciezko uzasadnic roszczenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Czy na miejscu zdarzenia była Policja? Czy sporządzoną została dokumentacja w postaci notatki, fotografii, głębokości i wielkości wyrwy? Jeśli nic z powyższych to nie sądzę, żeby jakikolwiek właściciel drogi zrefundował koszt naprawy auta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts