dawidus2004 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 WitamJestem kierowcą i dnia 27.07.2007 o godz.4.00 podczas zamykania dość dużej bramy która przemieszcza się dołem po szynie na rolkach zeskoczyła z tych rolek i odbijając poleciała w moją stonę.Chcąc uniknąc całkowitego zmiażdżeni odskoczyłem na tyle że przygniotło mi jeszcze prawą stopę.Udałem się do szpitala,zrobili RTG i stwierdzili złamanie kostki.Założyli mi gips i do domu.Tego samego dnia lekarz rodzinny wypisał mi zwolnienie na okres 18-tu dni i dostałem także skierowanie do ortopedy.Jestem w firmie zatrudniony na umowę o prace na pełnym etacie składki zus ubezpieczenie wszystko jest odprowadzane przez pracodawcę.Po raz pierwszy w życiu mam złamanie wogóle i za bardzo nie wiem co i jak.Moje pytanie to od kogo należy mi się odszkodowanie z tytułu wypadky przy pracy i mniej więcej przy takim złamaniu ile mogę dostać procent tego odszkodowania?????? Dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Sprawa to czysto ZUS-owska. Jeżeli masz ubezpieczenie pracownicze, będzie Ci się należało odszkodowanie z tego tytułu, no i zasiłek chorobowy w 80% wynagrodzenia stałego, jeżeli jesteś na zwolnieniu (wypadek nie miał związku z pracą, ani nie odbył się w drodze do pracy - dlatego 80% tylko).Jak masz ubezpieczenie indywidualnie dostaniesz też odszkodowanie stamtąd o ile zgłosisz szkodę i ubezpieczyciel się nie wywinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi