Jump to content
Forum Odszkodowania

wypadek podczas pracy w Holandi.

zbigszuk
 Share

Recommended Posts

jestem na wcześniejszej emeryturze.Zatrudnilem się do Polskiej firmy która wysyła pracowników do pracy w Holandi.Tam podczas pracy uległem wypadkowi (złana pięta) nie z mojej winy.Byłem na zwolnieniu 4-miesiące.Dowiedziałem się że firma w której nadal jestem pracownnikiem nie ubespiecza pracowników,opróczskładek i ubezpieczeń w ZUS-ie.Czy mogę i gdzie domagać się odszkodowania

jestem na wcześniejszej emeryturze.Zatrudnilem się do Polskiej firmy która wysyła pracowników do pracy w Holandi.Tam podczas pracy uległem wypadkowi (złana pięta) nie z mojej winy.Byłem na zwolnieniu 4-miesiące.Dowiedziałem się że firma w której nadal jestem pracownnikiem nie ubespiecza pracowników,opróczskładek i ubezpieczeń w ZUS-ie.Czy mogę i gdzie domagać się odszkodowania

Posiadam protokół powypadkowy w którym stwierdzono że wypadek stał się nie z mojej winy. W wnioskach powypadkowych zalecono aby "holenderski właściciel wyposażył urządzenie w blokadę zabezpieczającą przed niekontrolowanym przesuwaniem się urządzenia".

• 2 months later...
Co do ubezpieczen w holandii mozesz jedynie uzyskac odszkodowanie przy wypadku przy pracy nie w drodze do oraz powrotu.Ubezpieczenie wyplaca 70% przez okres przebywania na ziektewet*chorobowe) wyplaca je uwv.pozniej masz szanse domagania sie odszkodowania polecam firme jurilex b.v, campter,arbo claim pobieraja one prowizje 0d 10 d0 20% od uzyskanego odszkodowania.

• 4 weeks later...
Po jakim czasie od momentu kiedy uległem wypadkowi w czasie pracy w Holandi nie mam prawa ubiegać się od.szkodowania od pracodawcy.Wypadek nie był z mojej winy.

• 3 years later...
Jeśli wypadek był z winy pracodawcy tzn przyjął on odpowiedzialność za wypadek, można się starać o odszkodowanie z oc. Konieczne musi być protokół powypadkowy oraz wszystkie dokumenty medyczne. Najlepiej zlecić taką sprawę firmie odszkodowawczej.