Pytanie o AC

Założył SztoruS, 22 marca 2009 · 306 wyświetleń

SztoruS

Witam jakiś czas temu(ok 28lutego) jadac wpadlem w poslizg i obdarlem od drzewo prawy bok w moim aucie zglosilem szkode auto ma byc w pon(23) zdane do serwisu niestety wczoraj jadac nad jezioro potracilem sarne(padla na miejscu) . Dostał przód auta zawiadomilem policje aby zostal sporzadzony protokół i miec jakies potwierdzenie tego zdarzenia .

I teraz mam pytanie do was czy jesli jeszcze 1 szkoda nie zostala naprawiona z AC czy moge starac sie o pieniadze na naprawe nastepnej ??

Dodam ze ubezpieczalnia to Allianz

bochenek

Nie ma zadnych porzeciwskazan, do zgloszeni obu szkod. Zostaną podzielone na dwie szkody, spoko - poradza sobie z tym:) Tylko wez pod uwage, ze bedziesz mial juz na polisie 2 szkody, co skutkuje przewaznie spora utratą zniżek, czy czasami nawet zwyzką.

No ale lepiej jednak miec naprawione autko, niz zalowac pare zlotych na utrate znizek:)

SztoruS

Powiem ze o tyle jest dobrze ze z tego ubezpieczyciela rezygnuje w lipcu i przenosze sie do pzu tam gdzie mam wszystkie inne auta ;]

Chodzilo mi tylko o to czy jest mozliwe czy ubezpeczyciel (allianz) moze miec w zapis o tym ze od zgloszenia 1 do 2 jakis czas musi uplynac ;] Git auto pojdzie jutro do naprawy z 1 usterka a pozniej z druga he 🙂

Judyta 35
Nie wiem jaki termin zgłoszenia szkody z AC obowiązuje w Allianz,ale w PZU to tylko 7 dni.Radzę więć zgłosić niezwłocznie drugą szkodę.
SztoruS

Jutro daje 1 szkode do serwisu VW bo tam zostal zakupiony samochód Wiec odrazu dostane info co zrobic 🙂 wiec najprawdopodobniej jutro zostanie zgloszona 2 szkoda ;]

Thx za odpowiedzi