SztoruS Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Witam jakiś czas temu(ok 28lutego) jadac wpadlem w poslizg i obdarlem od drzewo prawy bok w moim aucie zglosilem szkode auto ma byc w pon(23) zdane do serwisu niestety wczoraj jadac nad jezioro potracilem sarne(padla na miejscu) . Dostał przód auta zawiadomilem policje aby zostal sporzadzony protokół i miec jakies potwierdzenie tego zdarzenia . I teraz mam pytanie do was czy jesli jeszcze 1 szkoda nie zostala naprawiona z AC czy moge starac sie o pieniadze na naprawe nastepnej ?? Dodam ze ubezpieczalnia to Allianz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bochenek Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Nie ma zadnych porzeciwskazan, do zgloszeni obu szkod. Zostaną podzielone na dwie szkody, spoko - poradza sobie z tym:) Tylko wez pod uwage, ze bedziesz mial juz na polisie 2 szkody, co skutkuje przewaznie spora utratą zniżek, czy czasami nawet zwyzką.No ale lepiej jednak miec naprawione autko, niz zalowac pare zlotych na utrate znizek:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SztoruS Posted March 22, 2009 Author Share Posted March 22, 2009 Powiem ze o tyle jest dobrze ze z tego ubezpieczyciela rezygnuje w lipcu i przenosze sie do pzu tam gdzie mam wszystkie inne auta ;] Chodzilo mi tylko o to czy jest mozliwe czy ubezpeczyciel (allianz) moze miec w zapis o tym ze od zgloszenia 1 do 2 jakis czas musi uplynac ;] Git auto pojdzie jutro do naprawy z 1 usterka a pozniej z druga he Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Judyta 35 Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Nie wiem jaki termin zgłoszenia szkody z AC obowiązuje w Allianz,ale w PZU to tylko 7 dni.Radzę więć zgłosić niezwłocznie drugą szkodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SztoruS Posted March 22, 2009 Author Share Posted March 22, 2009 Jutro daje 1 szkode do serwisu VW bo tam zostal zakupiony samochód Wiec odrazu dostane info co zrobic wiec najprawdopodobniej jutro zostanie zgloszona 2 szkoda ;]Thx za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts