Jump to content
Forum Odszkodowania

Dziury na drogach... ;/

Recommended Posts

Witam. Jestem tu nowy. Nazywam się Krzysztof. Mam taki problem iż wczoraj wieczorem wjechałem w dziurę na powiatowej drodze Goleniów. Zatrzymałem się i wezwałem policje, oni sporządzili notatkę bo przebiło się koło. Dziś rano zajrzałem pod samochód a pod nim kałuża płynu od wspomagania. Od uderzenia najprawdopodobniej uszkodziło mi przekładnie kierowniczą. Policja powiedziała żeby iść do rzeczoznawcy wycenić szkody. i teraz moje pytanie co dalej i jak sformułować pismo i do kogo??????

Pozdrawiam Krzysztof...

A to zalezy, czy na drodze byly jakies prowadzone remonty, czy inne prace dorgowe, czy byl znak ostrzegajacy o takiej a nie innej nawierzchni.

Odszkodowania mozesz sie domagac od zarządcy tej drogi. Musisz ustalic kto tym zawiaduje, najpewniej jak nie wiesz, to Ci powiedza na policji.

Z tym, ze od razu przygotuj sobie odpowiedz na pytanie, czemu skoro bylo ciemno jechales z taka predkoscia, ze nie zdarzyles ominac przeszkody, co jest twoim obowiazkiem wynikajacym z kodeksu drogowego.

Jesli juz na to przygotujesz swoja wersja, to mozesz sie starac o odszkodowanie:)