fafus Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Witam, niedawno miałem słuczkę nie z mojej winy. Sprawca nie stwarzał problemów, policja sporządziła raport w którym napisała, że nastąpiło także powiększenie szkód, które już były - mój samochód miał pęknięcie na przedniej szybie (2mm) prawdopodobnie spowodowane uderzeniem kamienia. Skutkiem zderzenia było powiększenie się tego pęknięcia do ok 20 cm. Za zaklejenie tego początkowego drobnego pęknięcia pewnie dużo bym nie zapłacił, a teraz szyba nadaje się tylko do wymiany. Ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania za szybę, bo stwierdził, że nie doszłoby do pęknięcia, gdyby szyba nie była wcześniej uszkodzona i że tak w ogóle nie przewiduje się naprawiania szyb, że szybę uszkodzoną należy od razu wymienić. Co myślicie o takiej sytuacji? Jestem na spalonej pozycji, jeśli chodzi o wymianę tej szyby z ubezpieczenia OC sprawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fundao Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Chyba maja rację - nawet niewielkie uszkodzenie szyby powoduje takie jej osłabienie, że jakakolwiek nawet niewielka kolizja powoduje dalsze uszkodzenie. niestety sprawa nie jest do wygrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi