matiz-1990 Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 witam . mialem wypadek w pracy na wskutek czego stracilem dwa palce u lewej rek 2 i 3 na wyskosci stawow miedzy paliczkowych . mam pytanie jak to moze byc % odszkodowania .ile takie odszkodowanie moze byc warte ?? tez chcial bym powiedziec ze w zkladzie byl spisany protokol uznli ze byl to wypadek w pracy i biora wszystko na siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matiz-1990 Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 jestem ubezpieczony tez w PZU lecz nie wiem na ile bo nigdy nie bylismy informowani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
behapowka Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Tu jest tabela, ktorą posługuje się lekarz orzecznik ZUS http://www.lex.com.pl/serwis/du/2002/1974.htm Jeśli chodzi o PZU, myśle że wystarczy poczytac polisę, którą na pewno każdy ubezpieczony otrzymał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Nie tyle polisę ile OWU - dokladne warunki ubezpieczenia zawarte są w OWU (Ogólne Warunki Ubezpieczenia).Jesli jest to ubezpieczenie indywidualne - to faktycznie musisz miec OWU, powinienes je otrzymac w chwili podpisywania wniosku o ubezpieczenie z posrednikiem ubezpieczeniowym, jeszcze PRZED otrzymaniem z PZU polisy.Ale - jesli jestes ubezp. w PZU grupowo (w zakl. pracy) to najczesciej OWU są u osoby, ktora zajmuje sie prowadzeniem tych spraw w Twojej firmie na rzecz ubezpieczyciela.Nie spotkalam sie z przypadkiem, ze kazdy czlonek ubezpieczenia grupowego dostaje OWU.Natomiast NA PEWNO ma OWU pracodawca, podpisujacy umowe na ubezp. grupowe z PZU.Tak czy owak - jako ubezpieczony zawsze mozesz sie zwrocic do ubezpieczyciela (w tym przypadku PZU) o ponowne dostarczenie Ci OWU, jesli ich nie masz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts