Blaki Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Witam .Jakiś czas temu (niecały miesiąc) doznałem wypadku na schodach . W skutek czego doznałem urazu łękotki rozerwałem torebkę maziową a także powstał krwiak w kolanie.Obecnie jestem już po operacji (zamkniętej meniscectomii). Słyszałem że ubezpieczenie szkolne(PZU) obejmuje także okres wakacyjny . Więc tu pojawia się moje pytanie jak się zabrać aby uzyskać to odszkodowanie (od znajomego który trochę "bawi się" w prawo słyszałem że muszę jakieś roszczenia pisać czy coś takiego [czy to prawda?]) Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 cześć,zgłoś szkodę do ubezpieczyciela. Opisz wypadek, wskaż jego konsekwencje, powinno wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blaki Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 a mogłbyś/aś mi powiedzieć gdzie ewentualnie mógłbym odnaleźć wzorce dokumentów do złożenia z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrala Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 jeżeli jestes ubezpieczony grupowo przez zakład pracy, to napewno macie dział, który zajmuje sie ubezpieczeniem. Powinni dac Ci Twoja umowę zawartą z PZU , w najbliższsym oddziale PZU możesz wziąc druk " zgłoszenie szkody" wypełniony druk, polisę i dokumentacje medyczna, a także jeśli sprawa wypadku jest w sądzie, to pisma ze sądu i z policji o wypadku dostarczasz do najbliższego oddziału PZU, oni keruja sprawę dalej i czekasz na decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekq Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 podepne sie pod temat, poniewaz sprawa takze dotyczy łękotki..a wiec, 18 pazdziernika 2006 roku spadlem ze schodow, doznajac rozciecia prawej konczyny (zostala opatrzona przez chirurga - 4 szwy), dwa tygodnie pozniej dostalem skierowanie do ortopedy (powod -> ten sam wypadek, blokowanie sie kolana lewego) ortopeda stwierdzil zerwanie (naderwanie?) łękotki, w maju 2007 mialem operacjie kolana lewego, rehabilitacja skonczyla sie 18 pazdziernika 2007 roku (rowny rok po wypadku). Od PZU dzis dostałem list z pismem ze przyznano mi odszkodowanie w kwocie 200zł ("Na przyznaną kwotę świadczenia składa się 2% sumy ubezpieczenia z tytułu urazu wymagającego leczenia chirurgicznego") Podkreslam ze nie bylem na zadnej komisi lekarskiej, jedyne po co bylem w PZU to zlozyc podanie o odszkodowanie. A teraz moje pytania..1) Jest sens odwolywac sie od przyznanych mi 2%-ow?2) Mozliwe jest przyznanie odszkodowania bez komisji lekarskiej?3) Czy moge wziac dana sume i dopiero sie odwolac od decyzji?4) Czy odwolanie (powolanie komisji) cos kosztuje?5) Ile powinienem dostac % odszkodowania?6) jakies propozycje?Aha, po operacji, mam takie same objawy jak przed, czyli operacja nic niepomogla.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekq Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 witam.. pomoze ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi