Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

złamanie kręgosłupa co robić?

Scud2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Do złamania doszło w grudniu 2008r. po upadku ze znacznej wysokości. Przez trzy dni przebywałem na oddziale SOR w szpitalu, z którego, według opinii lekarskiej, zostałem wypisany w stanie dobrym (potwierdza to wypis). Z powodu pogarszającego się samopoczucia oraz narastającego bólu kręgosłupa rozpocząłem leczenie w poradni rejonowej . Wstępne leczenie w poradni ortopedycznej ponownie nie wykazało niepokojących nieprawidłowości, jednak ból narastał. Dopiero po pięciu tygodniach od wypadku po kolejnych zdjęciach RTG, wykonanych na moją prośbę, rozpoznano złamanie dwóch kręgów piersiowych oraz trzonu kości guzicznej, co potwierdził również wynik przeprowadzonego badania tomografem komputerowym.

Z powodu nieprawidłowej, wstępnej diagnozy lekarskiej w szpitalu jak i w poradni nie założono mi nawet gorsetu. W wyniku tego w dalszym ciągu odczuwam ból

i ograniczenie ruchomości kręgosłupa. Jestem w dalszym ciągu w trakcie rehabilitacji, która nie przynosi skutku. Jestem ubezpieczony prywatną polisą z zakładu pracy w PZU.

O jakie odszkodowanie mogę się starać po zakończeniu rehabilitacji, ile procent ewentualnie mogę uzyskać za taki uraz, czy mogę się starać o odszkodowanie z ZUS, lub ewentualnie od szpitala?

w ramach ubezpieczenia NW w pracy raczej wysokiego odszkodowania Ci nie wypłacą, jednak warto się o nie postarać.

Musisz zgłosić szkodę w PZU w najbliższej jednostce i udać się na wyznaczoną komisję lekarską. Przyznają Ci uszczerbek i na jego podstawie przeliczą odszkodowanie. Nie wiem ile to może być.

• 4 tygodnie później...

NIe czekaj na zakończenie leczenia.

Teraz już złóżwniosek o wypłate odszkodowania , dojazdy rodziny , krewnych lub bliskiej osoby na odwiedziny itp.

Teraz zgłaszjac szkodę dostaniesz więcej niż po zakończeniu taka prawda.

TYLKO NIE PODPISUJ ZADNEJ UGODY Z PZU bierz to co dają i pisz tutaj jak sprawa sie toczy