Fisher4war Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Witam posiadam samochod Nexia 1,5L 1996R.Do tej pory OC miałem w firmie UNIQUA, niestety wraz z wygaśnięciem umowy z poprzednim właścicielem umowa OC nowa przeszła na mnie - ja o tym nic nie wiedziałem.... Byłem dzisiaj u tej pani z OC i powiedziała że jak dla mnie to najtaniej będzie rata 1266zł, umowa jest na 2raty - nietety na takie koszta mnie nie stać i samochód nie jest wart takiego ubezpiecznia. Aktualnie nie posiada opłaconego OCSamochód jest zarejestrowany tylko na mnie. Mam 22Lata. Pytanie do was jak wywiązać się z tego OC? Kompinowałem z mamą żeby ona odemnie kupiła samochód umowa by była na nią i wtedy ona ma prawo do rezygancji z OC a ja mam prawo do zwortu pieniędzy za niewykorzystany okres umowy.Jeszcze by można było chyba się zrzec tego samochodu poprostu na mamę. Jak wy myślicie co powinnienem zrobić?Proszę o jakieś porady. Mama ma bardzo dużo z niżek a mi babka powiedziała w tej UNICE że za sam wiek musze zapłacić +80% !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Najlepiej podejdź do dużego multiagenta i niech Ci doradzi. Od razu będziesz wiedział gdzie najtaniej. hestiaolsztyn.pl | holms.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Przepisz pojazd na mamę, która od razu niech wypowie ubezpieczenie w Uniqua. Ubezpiecz korzystnie pojazd w innym TU. Pamiętaj, że skoro nie wypowiedziałeś umowy OC w Uniqua, to zawiązała się ona z mocy prawa i jesteś zobowiązany do zapłaty składki za okres w jaki Uniqua udzielała ochrony ubezpieczeniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi