Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Jak zrezygnować z ubezpieczenia OC?

Fisher4war
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam samochod Nexia 1,5L 1996R.

Do tej pory OC miałem w firmie UNIQUA, niestety wraz z wygaśnięciem umowy z poprzednim właścicielem umowa OC nowa przeszła na mnie - ja o tym nic nie wiedziałem.... Byłem dzisiaj u tej pani z OC i powiedziała że jak dla mnie to najtaniej będzie rata 1266zł, umowa jest na 2raty - nietety na takie koszta mnie nie stać i samochód nie jest wart takiego ubezpiecznia. Aktualnie nie posiada opłaconego OC

Samochód jest zarejestrowany tylko na mnie. Mam 22Lata.

Pytanie do was jak wywiązać się z tego OC? Kompinowałem z mamą żeby ona odemnie kupiła samochód umowa by była na nią i wtedy ona ma prawo do rezygancji z OC a ja mam prawo do zwortu pieniędzy za niewykorzystany okres umowy.

Jeszcze by można było chyba się zrzec tego samochodu poprostu na mamę. Jak wy myślicie co powinnienem zrobić?

Proszę o jakieś porady. Mama ma bardzo dużo z niżek a mi babka powiedziała w tej UNICE że za sam wiek musze zapłacić +80% !!!

Przepisz pojazd na mamę, która od razu niech wypowie ubezpieczenie w Uniqua. Ubezpiecz korzystnie pojazd w innym TU. Pamiętaj, że skoro nie wypowiedziałeś umowy OC w Uniqua, to zawiązała się ona z mocy prawa i jesteś zobowiązany do zapłaty składki za okres w jaki Uniqua udzielała ochrony ubezpieczeniowej.