ewcia Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Czy to prawda,że za mobbing w pracy można otrzymac odszodowanie?I jak to udowodnić,że czuję się ofiarą mobbingu? Dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisu Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 No właśnie, mam podstawy by twierdzić, że jestem ofiarą mobbingu,szef wciąż odsuwa mnie od zadań i projektów, mimo,że kiedyś miałam bardzo dużo obowiązków!Przypuszczam, że to ma podłoże trochę prywatne, al etakie erlacje nei powinny przeciez wpływac na pracę!Ten stan rzeczy działa na mnie bardzo stresująco i chyba mam już jakieś objawy nerwicy, również słyszałem,że można dostać odszkodowanie szczególnie jeśli praca przyczyniła ise do rozstroju zdrowia. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Krzysztof G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remik5 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam w sprawie mobbingu odpowiedzi znajdziesz tutaj :http://mobbing.most.org.pl/porada_prawna.htmpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewcia Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Bardzo dziękuję za odpowiedź,widzę, że aby to udowodnić nie jest łatwo - myślę,że będę musiała poważnie się zastanowić czy warto psuc sobie nerwy, czy nie lepiej dac sobie spokój i po prostu zmienić pracę!!! Orientujecie się może jak wysokie mogą być takie odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lippiec Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Z tego co ja wiem to wysokość odszkodowania nie jest wyraźnie sprecyzowana w przepisach. Znana jest tylko jej najniższą wartość. Chodzi o kwotę najniższego wynagrodzenia za pracę, a w tej chwili wynosi ono bodajże coś ponad 840 zł. Górna wysokość odszkodowania za mobbing nie jest bezpośrednio ustalona w przepisach możesz więc żądać odszkodowania w znacznej wysokości przykładowo w wysokości wynagrodzenia otrzymywanego za jeden miesiąc lub też czas kiedy czułaś się poddana mobbingowi. Twoje roszczenie nie wiąże jednak sądu i może on orzec zupełnie inną Kwotę np. uwzględniając całokształt stosunków w zakładzie pracy lub też trudną sytuację finansową pracodawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi