witam mam podobna sytuacje w piatek w godzinach nocnych mialem kolizje stalem na czerwonym swietle zapalilo sie zielone ruszylem a w tym momecie goscia wyzucilo z lewego pasa na mnie otarł sie o caly moj bok z predkoscia grubo ponad sto na godzine a 500 metrow dalej skasowal lampe drogowa i uciekl zapisalem jego numery i mam 2 swiadkow tego zdazenia .zadwonilem na policje przyjechali spisali protokoł wzieli numery i odjechali a problem moj polega na tym ze nie mialem dowodu rejestracyjnego bo mi sie znisczyl w zniszczarce jak niszczylem stare dokumenty to akurat przypadek . skonczyl mi sie przeglad tecniczny tak ze i tak musialem go zrobic by uzyskac wtornik ale zwlekalem z braku pieniedzy a gdy juz pozyczylem i wieczorem bo wiadomo maly ruch postanowilem odstawic autko do rodzicow by rano podjechac na stacje bo to 2 kroki a tu taki pech walna i uciekl co mi grozi jestem poszkodowany ale bez badan
nie wiem co robic
Założył tatus6, 31 marca 2009 · 342 wyświetlenia
Tylko ewentualnie mandat.
Brak badań technicznych nie miał w tym przypadku wpływu na powstanie szkody - chyba, że sprawca szkody Ci to wykaże (np. brak świateł w samochodzie itp i dodatkowo to coś miało wpływ na powstanie szkody). Więc jedynie mandat za brak badań technicznych i zabranie dowodu rej.
ale sprawca uciekl wiec co on tu moze udowodnic wydaje mi sie ze gdyby nie uciekl to by mial wiecej do powiedzenia ale tak mi sie wydaje a jak to sie ma do odszkodowania czy wyplaca mi za szkode bo mandatu jestem swiadomy ale co ze szkoda
tatus6 napisał(a):
ale sprawca uciekl wiec co on tu moze udowodnic wydaje mi sie ze gdyby nie uciekl to by mial wiecej do powiedzenia ale tak mi sie wydaje a jak to sie ma do odszkodowania czy wyplaca mi za szkode bo mandatu jestem swiadomy ale co ze szkoda
Powinni wypłacić skoro była policja... a na dodatek TU poprosi gagatka o zwrot wypłaconego odszkodowania (uciekanie nie popłaca)...
tak ale wydaje mi sie ze sie nie rozumiemy to ja nie mialem przegladu jako poszkodowany a gosc ktory mnie uderzyl uciekl ale go juz namierzyli i czy to sie nie odwroci przeciwko mnie
wogle to dzieki za odpowiedzi
Nawet gdyby ubezpieczyciel próbował Ci wmówić że to Ty spowodowałeś kolizje bo nie miałeś badań technicznych to i tak TY jesteś poszkodowanym i walcz o swoje - wygrasz na 100%.
dzieki za informacje