tatus6 Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 witam mam podobna sytuacje w piatek w godzinach nocnych mialem kolizje stalem na czerwonym swietle zapalilo sie zielone ruszylem a w tym momecie goscia wyzucilo z lewego pasa na mnie otarł sie o caly moj bok z predkoscia grubo ponad sto na godzine a 500 metrow dalej skasowal lampe drogowa i uciekl zapisalem jego numery i mam 2 swiadkow tego zdazenia .zadwonilem na policje przyjechali spisali protokoł wzieli numery i odjechali a problem moj polega na tym ze nie mialem dowodu rejestracyjnego bo mi sie znisczyl w zniszczarce jak niszczylem stare dokumenty to akurat przypadek . skonczyl mi sie przeglad tecniczny tak ze i tak musialem go zrobic by uzyskac wtornik ale zwlekalem z braku pieniedzy a gdy juz pozyczylem i wieczorem bo wiadomo maly ruch postanowilem odstawic autko do rodzicow by rano podjechac na stacje bo to 2 kroki a tu taki pech walna i uciekl co mi grozi jestem poszkodowany ale bez badan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 Tylko ewentualnie mandat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fundao Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 Brak badań technicznych nie miał w tym przypadku wpływu na powstanie szkody - chyba, że sprawca szkody Ci to wykaże (np. brak świateł w samochodzie itp i dodatkowo to coś miało wpływ na powstanie szkody). Więc jedynie mandat za brak badań technicznych i zabranie dowodu rej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tatus6 Posted April 1, 2009 Author Share Posted April 1, 2009 ale sprawca uciekl wiec co on tu moze udowodnic wydaje mi sie ze gdyby nie uciekl to by mial wiecej do powiedzenia ale tak mi sie wydaje a jak to sie ma do odszkodowania czy wyplaca mi za szkode bo mandatu jestem swiadomy ale co ze szkoda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fundao Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 tatus6 wrote: ale sprawca uciekl wiec co on tu moze udowodnic wydaje mi sie ze gdyby nie uciekl to by mial wiecej do powiedzenia ale tak mi sie wydaje a jak to sie ma do odszkodowania czy wyplaca mi za szkode bo mandatu jestem swiadomy ale co ze szkoda Powinni wypłacić skoro była policja... a na dodatek TU poprosi gagatka o zwrot wypłaconego odszkodowania (uciekanie nie popłaca)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tatus6 Posted April 1, 2009 Author Share Posted April 1, 2009 tak ale wydaje mi sie ze sie nie rozumiemy to ja nie mialem przegladu jako poszkodowany a gosc ktory mnie uderzyl uciekl ale go juz namierzyli i czy to sie nie odwroci przeciwko mniewogle to dzieki za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fundao Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Nawet gdyby ubezpieczyciel próbował Ci wmówić że to Ty spowodowałeś kolizje bo nie miałeś badań technicznych to i tak TY jesteś poszkodowanym i walcz o swoje - wygrasz na 100%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tatus6 Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 dzieki za informacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts