wracając z imprezy zoztałem pobity...

Założył marcin b, 2 kwietnia 2009 · 350 wyświetleń

marcin b
no i w związku z tym moje pytanie...obecnie jestem na rencie z powodu tymczasowej niezdolności do pracy .Czy z zus będe miał wypłacone jakiekolwiek odszkodowanie??????
falenica
Nie, od ZUS-u nie otrzymasz. Od 1 stycznia 2003 r. weszła w życie nowa ustawa wypadkowa, wg której ZUS wypłaca odszkodowanie jedynie za wypadki powstałe przy pracy. Jeśli chcesz się zapoznać dokładniej odsyłam Cie na stronę ZUS-owską link zewnętrzny zablokowany
marcin b
hmmm...dziwi mnie to ,bo moja matka potkła sie o psa w domu i wybiła sobie obojczyk a odszkodowanie dostała
falenica
Jeśli posiadasz ubezpieczenie NW zapoznaj się z OWU. Możesz wówczas wystąpić o odszkodowanie od ubezpieczyciela, jeśli w OWU nie ma wykluczenia co do takiego wypadku.
marcin b
jakie NW?mam ale w aucie a dokładnie to nie wiem o co chodzi z tym NW.że niby jakieś dodatkowe w zus?jeżeli tak to napewno nic nie dopłacam złodziejom z zusu
raffik53
Moj brat wracajac z festynu zostal dotkliwie pobity.Lezy w szpitalu ma zagrozenie zycia,bedzie poddany operacji usuniecia krwiaka,a nie posiada zadnego ubezpieczenia.Gdzie sie starac o pomoc w zaplaceniu rachunku za szpital