cristian_88 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Witam skręcenia kolana podczas trenignu. Mam polise sport obejmująca uprawianie sportu. zglosilem po zakoncz. leczenia szkodę pzu, dalo mi odmowe gdyz jak napisali nie zostało to spowodowane czynnikiem zewn. W opisie zdarzenia napisalem po prostu ze przenosząc ciezar ciała podczas gry na prawą nogę kolano niefortunnie sie wykreciło i cos chrupneło. Odwolując sie od tej decyzji powinienem podeprzeć sie jakims paragrafem czy tak po prostu prosze o pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Dziwna odmowa w przypadku ubezpieczeń dobrowolnych NNW. Trzeba mi odpisać tak jak Pan pisze oraz, że to nie jest stan chorobowy tylko spowodowny nieszczęśloiwym wypadkiem. Trzeba zapoznać się zawsze z ogólnymi warunkami ubezpieczenia tzw. OWU i sprawdzić jakie okoliczości wyłączają odpowiedzialność za szkodę. Zwykle właśnie stan chorobowy, stan nietrzeźwości wyłącza odpowiedzialność ubezpieczyciela za szkodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi