kogutu Posted August 14, 2007 Share Posted August 14, 2007 Jakies 3 miesiące temu miałem wypadek skuterkiem ( nie z mojej winy) sprawa zakonczyla sie polubownie tzn. sprawca sie przyznał. Własnie jestem w trakcie oczekiwania na rzeczoznawce i tu nasówa sie moje pytanie a mianowicie czego mogę si spodziewać i jak zostanie rozwiazana kwestia wyceny skuterka jesli skuterek jest wrecz do kasacji tzn. rama jest peknieta przy amortyzatorze, plastiki popękane i napewno nie wchodzi wgre naprawa bo sie nieda. Czy zostanie wyceniony wzgledem naprawy czy jak>?? Za odp z góry dziękuje i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia Posted August 17, 2007 Share Posted August 17, 2007 Witam,jeżeli koszt naprawy przewyższy wycenę skuterka po wypadku, zostanie orzeczona szkoda całkowita, o odszkodowanie zostanie wypłacone wysokości różnicy między ceną rynkową pojazdu sprzed wypadku a wartością pozostałości/wraku skuterka/. Napisz jak zachował się rzeczoznawca, w razie problemów służę radą.pozdrawiam i życzę miłego weekendu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts