maac1 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam serdecznie, Sezon motocyklowy się zaczął i chciałbym wykupić ubezpieczenie NW na motocykl. Podstawowa stawka ubezpieczenia w PZU jest na maksymalną kwotę odszkodowania 10tys zł (wiem, że można ją zwiększać). Myślę o dziesięciokrotności takiej sumy ubezpieczenia. Moje pytanie brzmi: u jakiego ubezpieczyciela można najkorzystniej wykupić takie ubezpieczenie i być spokojnym o ew. odszkodowanie w przypadku złamanej/ręki nogi albo hospitalizacji. I czy można skorzystać z samego NW (bez OC, które mam w HDI). Z góry dziękuje za każde info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1661348197 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witam Możesz kupić oddzielne nnw - np NNW MAX z su od 100 000 do 500 000 zł w PZU lub od 50 tys do 200 000 zł w Generali - zakres tych produktów jest trochę ograniczony ale składki są relatywnie niskie - możesz np kupić NNW w Ubezpieczeniu Rodzinnym w Compensie - składka jest relatywnie niezła a ochrona bardzo dobra - suma ubezpieczenia nie jest ograniczana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi