stuczka na parkingu co robic

Założył daras2484, 11 kwietnia 2009 · 284 wyświetlenia

daras2484
wyjezdzajac z parkingu z lewej strony wjechał we mnie inny pojazd ,wjezdzajac na paking jest znak informujacy ze na parkingu obowiazuje do 20 km na godz i ze obowiazuje ruch jak na skrzyzowaniach czyli tzw zasada prawej reki.Facet nic mi nie podpisywał i roztsliamy sie bez niczego bo pod słonce nie było nic widac ale w domu dostrzegłem ze sa małe zarysowania z małym wgnieceniem niby nic wielkiego ale chciałbym to jakos naprawic .Mam tylko rejestracje faceta i nic wiecej jak z nim sie skontaktowac oczywiscie posiadam dwóch swiadków zdarzenia co robi czy da sie to jakos naprawic??
Sharlej
Może się zdarzyć,że tamten kierowca poprostu nie przyzna się, że brał udział w tym zdarzeniu.
mousdell

Jeśli nie masz żadnych innych namiarów na sprawcę stłuczki (oprócz nr rej.), to nie jest to najlepsza sytuacja. Nawet jeśli go znajdziesz i powiesz, że jednak powstały jakieś uszkodzenia, to on może stwierdzić, że powstały w wyniku innej sytuacji (bo po stłuczce nie było widocznych śladów) i może chcesz go naciągnąć (hipotetyczny gorszy przebieg wydarzeń), a on jest mądry i nie będzie płacił za to ze swojego oc. Wydaje mi się, że jedyne na co możesz liczyć to uczciwość sprawcy, pzdr

link zewnętrzny zablokowany

link zewnętrzny zablokowany