longer7777 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam!!!miesiąc temu złamałem kość śródręcza prawej ręki podczas schodzenia ze schodów znajdujących się na zewnątrz,były one śliskie i oblodzone.w tej chwili jestem od miesiąca na zwolnieniu i jestem ubezpieczony w zakładzie pracy w ZUS-ie.Czy zostanie przyznane mi odszkodowanie za złamanie,wypadek,który nie stał się w miejscu pracy ani w drodze do niej.co mam zrobić aby takie odszkodowanie uzyskać jeżeli istnieje taka możliwość.Z poważaniem longer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 ZUS wypłaca jednorazowe odszkodowanie jedynie za wypadki powstałe podczas pracy. Gdzie doszło do tego złamania w domu? W przypadku gdy masz indywidualne ubezpieczenie skorzystaj z niego. Podobna sytuacja jeśli jesteś ubezpieczony grupowo w pracy zapoznaj się wówczas z OWU(zakres ubezpieczenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi