Witam userow.
Zyjemy w czasach gdzie nie wiedza swoich praw czesto prowadzi do tego iz nie wykorzystujemy tego co sie nam nalezy. Dlatego zwracam sie z prosba do Was drodzy forumowicze.
3 tygodnie temu uleglem wypadkowi samochodowemu. Uderzyl do Nas czolowo samochod prowadzony przez pijanego kierowce. W wyniku uderzenie stracilem przytomnosc i doznalem wielu stluczen. Z miejsca wypadku zostalem przewieziony do szpitala gdzie dokonano u mnie szeregu badan (RTG, USG etc.) Nie wyklazaly one zadnych powaznych powiklan jedynie dosc moce stluczenia. Z racji tego iz stracilem przytomnosc lekarz postanowil mnie zatrymac w szpiatalu na obserwacje. Zdecydowalem sie wypisac na wlasna odpowiedzialnosc ze wzgledu na to iz wypoadek zdarzyl sie 400 km od mojego domu a mialem mozliwosc powortu do domu w komfortowych warunkach. Po przyjezdzie do miejsca zamieszkania zglosilem sie w dniu nastepnym do szpitala w wlasnym miescie. Moj lekarz przepisal mi tabletki, masci po czym udalem sie na 1.5 tygodniowe zwolnienie L4. Pomimo odpoczynku, mam nadal obolale i stluczone miesnie przy kregoslupie. Lekarz przepisal mi zabiegi rehabilitacyjne oraz przedluzyl mi o 2 tygodnie zwolnienie.
W zwiazku z zaistniala sytuacja zastanawiam sie czy nie przysluguje mi odszkodowanie z tego powodu. Jestem ubezpieczony w pracy zbiorowo w firmie AIG. Czy moge sie ubiegac o jakiekolwiek odszkodowanie z tej firmy badz z ZUS?
Poradzcie prosze co zrobic...
Z gory dziekuje i serdecznie pozdrawiam