Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

kolizja sprawca bialorusin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jechalem oplem vectra z 91 roku. Uderzyl w tyl mojego auta bialorusin ktory podrozowal na ubezpieczeniu ergo hestia. Zadzwonilem do hesti przekazalem im notatke policyjna i kaza mi czekac na rzeczoznawce. Moze ktos sie orientuje jak to sie zakonczy czy dostane odszkodowanie czy bede musial wstawic sam do naprawy. Z gory dziekuje.

Rzeczoznawca z Ergo Hesti oceni szkody i sporządzi kalkulację na podstawie której zostanie wyliczone odszkodowania. Możesz wybrać że rozliczyć się właśnie na podstawie kosztorysu, przyjmując średni poziom cen nowych części,które są dostępne na rynku, a nie są sygnowane przez producenta lub na podstawie faktury z warsztatu za naprawę. Jak duża jest szkoda? Być może przyznają szkodę całkowitą.

Byl dzis rzeczoznawca i opisal ze jest to szkoda calkowita. Mam za 2 tygodni dzwonic do nich w sprawie wyceny samochodu. Rzeczoznawca powiedzial mi ze mam trzy opcje do wyboru ; wziac od nich odszkodowanie ( pewnie skromne ) lub wstawic auto do naprawy tylko ze jak beda duze koszty to calosci nie pokryja lub powiedziec im ze ja tego auta nie chce niech je zabieraja i np zlomuja i wtedy powninem dostac cene katalogowa. Tak to wyglada z jego wypowiedzi. Pozdrawiam.

poczekaj, ale cos jak dla mnie zle uslyszales. NA pewno ubezpieczalnia nie przejmie wraku pojazdu z tego rcznika:)

Nie ma takiej opcji:) Cokolwiek by Ci sie nie wydawalo, nie przejma tego od Ciebie:)

Skoro szkoda calkowita, to dostaniesz odszkodowanie bedace roznica wartosci calego pojazdu pomniejszone o wartosc pozostalosci.

drugie wyjscie tez jest mozliwe o ile znajdziesz serwis, ktory naprawi Ci pojazd do jego wartosci w dniu szkody. Jak przekroczy, to faktycznie nie zwroca kosztow naprawy