Tomek12345 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Witam. Mam taką sprawe . Rok temu w Irlandii w miejscu pracy przytrwil mi sie wypadek. Upadek z drabiny z wysokosci okolo trzech metrow skutkiem tego upadku bylo u mnie zlamanie srodstopia. W dniu wypadku znalazlem sie w szpitalu , po zdjeciu rentgenowskim zalozono mi gips na okres czterech tygodni. Zglosilem swojemu pracodawcy o wypadku i checi otrzymania odszkodowania. Pracodawca zapewnil mnie ze ruszy sprawy z firma ubezpieczeniowa. Powiedzial mi ze sprawa ta musi swoje potrwac . Minol rok . Czy mam jeszcze jakies szanse na odszkodowanie.? Wyczytalem w internecie ze przedawnienie takich spraw jest po dwoch latach. Prosze o jakis kontakt . Gdzie moge uzyskac pomoc w zalatwieniu tej sprawy. Z gory dziekuje. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 W sprawach wypadków i odszkodowań za szkody na osobie okres przedawnienia to dwa lata. Później pozostaje rzecz najprostsza: złożenie wniosku o odszkodowanie do Personal Injuries Assessment Board. Po złożeniu tam sprawy bieg przedawnienia ulega zawieszeniu. Po zakończonym postępowaniu przed PIAB przedawnienie kontynuuje swój bieg, ale okres przedawnienia wydłuża się o 6 miesięcy. Poproś pracodawcę o przedstawienie dokumentacji od ubezpieczyciela, że szkoda została zgłoszona, dane ubezpieczyciela. Jeśli uważasz, że pracodawca nie dopełnił swoich obowiązków zgłoś się po poradę do kancelarii irlandzkiej. Jeśli nie władasz angielskim najlepiej poszukaj z polko-języczną obsługą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel milton Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 tomek poszukaj kancelari prawnej i walcz o odszkodowanie bo ci sie nalezy . szukaj w polskich gazetach w uk tam sa firmy prawnicze nic nie placisz kancelari za to ze weznie twoja sprawe oni sciagna naleznosc od ubezpieczyciela za ich prace .powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi