strzałka piszczel złamanie otwarte wieloodłamaniowe
Założył aguleczka, 19 kwietnia 2009 · 616 wyświetleń
Nie chce cie martwić ale przed Tobą jeszcze długa droga to zdrowia. Niektórzy po pół roku zapominają o wszystkim inni (tak jak ja) rok po wypadku nie mają pełnego zrostu 🙁
I tak robisz duze postępy, ja leżałam w szpitalu 2 tygodnie w czym tydzień w ogóle nie wstawałam. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia 🙂
Wydaje mi się że masz to samo co ja. Gwoździa tez mam włożonego przez kolano i szew na środku kolana zały czas boli i nie mogę klęknąć na to kolano. Jeśli masz 2 szwy z boku na dole i u góry to tam pewnie są te śrubki po 2, tak samo jak ja miałam. Cztery miesiące po operacji mogłam obciążać noge w granicach 5 kg chyba, w 5 miesiącu chodziłam o 2 kulach obciążając już wiecej i zaczęłam jeżdzić samochodem, po 6 miesiącach zaczęłam powoli chodzić z jedną kulą, później powoli po domu bez kul a poza z kulą. Chyba 10 miesięcy od operacji zaczęłam chodzić w ogóle bez kul ale po usunięciu 2 śrubek na dole kula znowu powróciła. Oczywiście po domu chodze bez bo ciężko jest się znowu przestawic ale w dalsze trasy przyjaciółke zabieram ze sobą🙂
Opisałam tylko mój przypadek ale to wszystko zależy od tego jak będzie postępował zrost. Bądź dobrej myśli 🙂