PZU zmniejszyło mi odszkodowanie

Założył marysia10, 20 kwietnia 2009 · 688 wyświetleń

marysia10
Witam trzy miesiące temu zostałam zalana przez sąsiadów.Po zalaniu zdemontowałam płyty kartonowo-gipsowe z sufitu łazienki i przedpokoju, gdyż obawiałam się że mogą spaść .PZU postanowiło mnie ukarać i obniżyło mi odszkodowanie o 50% mało tego odwołałam się i napisali że bezpodstawnie zdjęłam sufit i że nie zostawiłam płyt do oględzin. Nie jest to prawdą bo część płyt i ocieplenie zostawiłam na balkonie do oględzin. Co mam robić Ale żeby było tego mało dzisiaj znowu zostałam zalana przez tą samą sąsiadkę i znowu woda się lała u mnie jak na podwórku dokonałam częściowego remontu po poprzednim zalani i co teraz.
BeatkaK
Jeśli odwołania i groźba oddania sprawy do sądu nie pomogą, pozostaje skierować sprawę na drogę sądową.
gruz

marysia10 - a ja radzę się cieszyć, że TU uznało aż 50%. Moim zdaniem, nie zachowany został podstawowy obowiązek - okazanie uszkodzonego mienia w miejscu jego uszkodzenia (niby skąd wiadomo, że uszkodzenie w ogóle powstało?)

Na balkonie można mieś wszystko. Oczywiście jak sugeruje BeatkaK - zawsze można się sądzić.

mousdell

wpiszczie w google link zewnętrzny zablokowany i sprawdźcie wynik nr 5. Sam nigdy nie miałem do czynienia z link zewnętrzny zablokowany, ale chciałem się tam ubezpieczyć, trochę mnie jednak martwią wypowiedzi takie jak twoja oraz oraz fakt, że na 5 wyszukiwania google jest strona pzu złodzieje, hmm chyba się zastanowię, ps powodzenia w odzyskiwaniu należnego odszkodowania.

link zewnętrzny zablokowany

link zewnętrzny zablokowany

Pro Bono
PZU wciąż pozostaje silnym graczem na rynku usług ubezpieczeniowych. Podejście do szkód-formalistyczne.
Mini

zdemontowanie płyty gk nie jest naprawą konieczną tak jak wymiana wybitej szyby czy wyłamanych drzwi więc należy zastosować się ściśle do zapisów OWU - nie robiąc tego nie wywiązujemy się z podpisanej umowy.

jeśli kazali czekać na przyjazd rzeczoznawcy przed naprawieniem szkody to zapewne jest też wskazany termin w którym on się pojawi. Jeżeli zdążył w terminie to nie ma podstaw do tego żeby iść z nimi do sądu.