tbr Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Witam,Dwa dni temu uczestniczylem w kolizji - nie z mojej winy. Sprawca uszkodzil moje auto na tyle mocno, ze nie bedzie sie nadawalo do naprawy. Mam pytanie, czy w przypadku, gdy ubezpieczyciel stwierdzi szkode calkowita zabierze wrak mojego auta, czy bede mogl je sobie zostawic i zezlomowac na wlasna reke? jesli tak, czy bedzie wtedy jakas roznica w kwocie odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Szanowny Panie,sposób "utylizacji" Pana samochodu zależy od wybranej przez Pana ścieżki. Ubezpieczyciel nie ma obowiązku zabrać Panu wraku i wypłacić jego wartość, może to jednak uczynić ze swojej "wielkiej dobrej woli". Wrak może Pan również sprzedać na własną rękę. Różnica w kwocie odszkodowania będzie, gdyż jeżeli zezłomuje Pan auto sam, ubezpieczyciel odejmie od kwoty odszkodowania wartość wraku. Niestety szkoda całkowita nie jest czymś sprzyjającym poszkodowanym:/pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi