lunaticoloco Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 witam... mam poważny problem i bardzo proszę o pomoc.... 1,5 roku temu miałam poważny wypadek...rozpędzone auto potrąciło mnie na pasach...nagrało sie to na kamerze...leciałam prawie 15m...9 kości połamanych....3 w czaszce ( wgłębienie i blizna do tej pory)....ręka (na drutach składana-bliznowce i słaba rotacja)...miednica ( wszystkie 3 kości...krzywo zrośnięta) i biodro pogruchotane... ( mieli wstawiać nowe ale ze względu na mój młody wiek-26- postanowili poskładać z moich kości i poskręcać blaszkami... po pół roku na kontroli podejrzewali martwice głowy kości udowej.... w czerwcu sie okaże)... wynajęłam firmę która się miała tym zajmować bo ja na to nie miałam siły... firma z OC sprawcy wyszła z ugodą 150 tyś na którą ja się nie zgodziłam.... mój adwokat na początku obiecywał mi że zrobi z mojej sprawy sprawę precedensową... a teraz jakby chował głowę w piasek... i coś mi tu nie gra.... na komisji bezstronnej dostałam ponad 80% uszczerbku na zdrowiu...biodra mnie bolą już oby dwa...nogę mam krótszą o ok 3 cm i krzywo zrotowaną... dlatego kuleję... z ciążą będą problemy mam nadzieje że tylko takie że będę musiała ją przeleżeć w łóżku i mieć cesarskie cięcie....no normalnego stroju kąpielowego już pewnie nigdy nie założę bo mam ogromne bliznowce po 3 cięciach.... chciałabym wiedzieć o ile mniej więcej mogę starać się w sądzie...decyzję muszę podjąć już teraz.... z góry dziękuję za odpowiedż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falenica Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Doznałaś bardzo poważnych obrażeń, tak naprawdę bez wglądu do dokumentacji, nie sposób precyzyjnie doradzić. Jeśli masz jakieś negatywne przypuszczenia w związku z Twoim adwokatem, powinnaś skonsultować sprawę z kimś jeszcze np z radcą. Radca z pewnością pomógłby Ci sprecyzować o jaką sumę mogłabyś wystąpić w Sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 tak jak napisał falenica strzelanie o kwoty to czytanie z fusów. Ale ja się pokuszę o malutkie gdybanie: Sądy przyznają od 500-1500zł / %, jednak przy tak dużym orzeczonym uszczerbku na zdrowiu, spokojnie tak kwota może wyjść 2-3 razy wyższa (zależy od dokumentacji, prawników TU i twojego prawnika!). Dodatkowo, możesz starać się o uznanie np. dożywotniej renty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi