gawron Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 witam .moje zapytanie dotyczy wyceny PZU dotyczącej kradzieży i próby włamania do samochodu.podczas kradzieżty głupiej anteny od cb radia uszkodzono mi dach oba zamki oraz mam porysowane drzwi tylny błotnik wycena pzu jest śmiesznie niska a samochód zaliczany jest do klasyków(mb sec)kłopot polega na tym ,że proponowana kwota nie wystarczy na pomalowanie a o dokupieniu części nie wspomnę ponieważ ceny serwisowe są wysokie a podróbek niestety nie produkują .(nawet jakby były to nie kupiłbym ich)na używane części nikt rachunków nie da,czy więc wystarczy umowa kupna sprzedaży na np.listwę czy zamek?jak podejść do sprawydzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 hejsprawa trudna, nie powiem:/sądzę, że zaproponowana przez Ciebie droga rozwiązania problemu jest dobra. Warto jednak dać do zrozumienia ubezpieczycielowi, że jego wycena mija się z rzeczywistością, a ceny przez niego podane są nierealne (zaniżone). Dobrze przedstawić może opinię jakiegoś związku kolekcjonerów aut klasycznych w sprawie cen części.życzę powodzenia, napisz co zrobiłeś w sprawie, to może pomóc innym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi