Jump to content
Forum Odszkodowania

Hestia chce udokumentowania dochodu w okresie gdy bylem chory!!!???

pablotorun
 Share

Recommended Posts

Wystapilem do Hesti o zwrot dochodów w okresie choroby. Poniewaz firma (angielska) placi mi za wypracowane godziny udokumentowalem wszystkie miesiace dochodu przed wypadkiem dla wyliczenia sredniej i tak im przedstawilem w roszczeniu (poparlem to oczywiscie zaswiadczeniami wraz z tlumaczeniami przysieglymi. Odpisuja mi: "W CELU ROZPATRZENIA ZWROTU UTRACONYCH DOCHODÓW PROSIMY O ZAŚWIADCZENIE Z ZAKŁADU PRACY O WYSOKOŚCI UTRACONEGO DOCHODU W KWOCIE NETTO ZA OKRES ZGODNY ZE ZWOLNIENIEM LEKARSKIM" -ja tego nie pojmuje...

Jeśli potwierdziłeś własne wyliczenia zaświadczeniem przez pracodawcę, spełniłeś warunki z jakimi Hestia wystąpiła np co do kwot netto i wyliczenie obejmuje tylko okres zwolnienia, zadzwoń do Centrum Likwidacji Szkód w Hestii z zapytaniem co należy jeszcze dostarczyć. Jeśli nie uzyskasz informacji w ten sposób wystosuj pismo z informacją, iż wysłane przez nich pismo jest bezzasadne gdyż dostarczyłeś potrzebną dokumentacją.

dzwonile pisalem maile brak reakcji... Panie w centrum jak zwykle mowia ze to nie mozliwe i takie tam bzdury ktore slysze od kilku miesiecy bo to troche juz trwa...

• 4 weeks later...
Czekam kolejny miesiąc -dodatkowo dowiedziałem się, że nie dostane zwrotu za lecznie i rehabilitację ponieważ nie leczyłem się w NFZ! Tylko jak miałem to zrobić jeśli nie płace składek w Polsce! Powiedzieli że takie jest prawo w Polsce i powinienem leczyć się tylko w NFZ! Czy osoba po wypadku musi czekać szukać możliwości leczenia czegoś co nie było z naszej winy? Jaka jest faktycznie wykładnia> Ktoś wie???