pablotorun Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Wystapilem do Hesti o zwrot dochodów w okresie choroby. Poniewaz firma (angielska) placi mi za wypracowane godziny udokumentowalem wszystkie miesiace dochodu przed wypadkiem dla wyliczenia sredniej i tak im przedstawilem w roszczeniu (poparlem to oczywiscie zaswiadczeniami wraz z tlumaczeniami przysieglymi. Odpisuja mi: "W CELU ROZPATRZENIA ZWROTU UTRACONYCH DOCHODÓW PROSIMY O ZAŚWIADCZENIE Z ZAKŁADU PRACY O WYSOKOŚCI UTRACONEGO DOCHODU W KWOCIE NETTO ZA OKRES ZGODNY ZE ZWOLNIENIEM LEKARSKIM" -ja tego nie pojmuje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Jeśli potwierdziłeś własne wyliczenia zaświadczeniem przez pracodawcę, spełniłeś warunki z jakimi Hestia wystąpiła np co do kwot netto i wyliczenie obejmuje tylko okres zwolnienia, zadzwoń do Centrum Likwidacji Szkód w Hestii z zapytaniem co należy jeszcze dostarczyć. Jeśli nie uzyskasz informacji w ten sposób wystosuj pismo z informacją, iż wysłane przez nich pismo jest bezzasadne gdyż dostarczyłeś potrzebną dokumentacją. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablotorun Posted April 24, 2009 Author Share Posted April 24, 2009 dzwonile pisalem maile brak reakcji... Panie w centrum jak zwykle mowia ze to nie mozliwe i takie tam bzdury ktore slysze od kilku miesiecy bo to troche juz trwa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablotorun Posted May 20, 2009 Author Share Posted May 20, 2009 Czekam kolejny miesiąc -dodatkowo dowiedziałem się, że nie dostane zwrotu za lecznie i rehabilitację ponieważ nie leczyłem się w NFZ! Tylko jak miałem to zrobić jeśli nie płace składek w Polsce! Powiedzieli że takie jest prawo w Polsce i powinienem leczyć się tylko w NFZ! Czy osoba po wypadku musi czekać szukać możliwości leczenia czegoś co nie było z naszej winy? Jaka jest faktycznie wykładnia> Ktoś wie??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts