Jump to content
Forum Odszkodowania

skrecenie kolana i nadgarstka bole plecow po upadku w pracy %?

pablotorun
 Share

Recommended Posts

w poniedzialek mialem wypadek w pracy wywalilem niezlego orla na jakies oleistej plamie na srodku top shopu (to juz 3 wypadek w tym miejsu a pracodawca nic z tym nie zrobil az do mojego wypadku). Mam skrecone kolano z rozleglym stluczniem i skrecony nadgarstek do tego ogolnie bola mnie plecy po upadku. Co teraz z moim dochodem i czy jest za to jakies odszkodowanie, jakie w UK sa procenty za takie wypadki?

Został sporządzony raport powypadkowy? masz świadków? trudno ocenić nie znając precyzyjnie dokumentacji jaki to będzie całościowo uszczerbek. Powinieneś wystąpić o stosowne odszkodowanie od ubezpieczyciela pracodawcy. Możesz skorzystać z pomocy angielskiej kancelarii,gdyż w Anglii nie wiąże się to z kosztami.

Jest raport powypadkowy. Zwichniecie kolana, nadgarstka i uraz kregoslupa w odcinku szyjnym... Zastanawiam sie wlasnie ile za pocenty placa w Anglii bo kolega dostal ostatnio za cos podobnego ze wstzasnieniem mozgu 2500zl w Polsce (smiechu warte) -mam nadzieje ze w Angli jest inaczej???

• 3 years later...
Myślę, że jak najbardziej mógłbyś dochodzić odszkodowania od Twojego pracodawcy. Z tego co piszesz mogło dojść do zaniedbania z jego strony. Czy wypadek był zgłaszany, czy masz protokół? Oprócz tych dokumentów będziesz potrzebował jeszcze dokumenty medyczne, zdjęcia miejsca w których doszło do tego wypadku oraz oświadczenia świadków którzy widzieli co się stało. Najlepiej zgłoś się do firmy zajmującej się tego typu sprawami. Ja mając wypadek komunikacyjny w Anglii też korzystałam z usług takiej firmy i byłam zadowolona ze współpracy.

• 5 months later...
Witam! Jestem w 25 tyg ciazy. W trakcie jej trwania zostalam wbrew swojej woli przeniesiona ns dzial zajmujacy sie pickowaniem produktow ( w tym chemicznych) dla hoteli, gdzie czyhalo na mnie wiele niebezpieczenstw. Wczoraj z 4 m spadl nmnie karton o wadze 3kg, uderzajac mnie w glowe. Wypadek zostal zignorowany I dopiero po godz gdy nie bylam w stanie pracowac ze wzgledu na zawroty glowy zostal sporzadzony protokol wypadkowy. Pojechalam do szpitala by sprawdzic xe nic nie grozi dziecku. Dostalam zwolnienie lekarskie. Nie mam pojecia jak dalej ta sprawa moze sie potoczyc, czy nalezy mi sie odszkodowanie? Co dalej ronic? Prosze o pomoc- pozdrawiam Monika