davidvilla Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Witam! Jestem właścicielką kwiaciarni, ulica przy której jest kwiaciarnia jest w trakcie remontu. Przewidywany czas remontu to ok 3 miesiące. Obroty w kwiaciarni spadły prawie do zera ze względu na to, że dojście do niej jest utrudnione. Przed kwiaciarnią jest ogródek który ma zostać wyburzony a w jego miejsce ma powstać przystanek. Przystanek według planów o których ostatnio się dowiedziałam ma znajdować się ok 1.5 m od kwiaciarni a swoją szerokością długością i wysokością będzie całkowicie zasłaniał moją kwiaciarnię. Ta lokalizacja przystanku doprowadzi kwiaciarnię do bankructwa, nie będzie można nawet wystawić kwiatów na zewnątrz. Mam zdjęcia ogródka na którego miejsce ma zostać wybudowany przystanek. Czy w takim wypadku mogę ubiegać się o odszkodowanie od zarządu dróg? Czy może lepiej udać się do prawnika i wnieść sprawę do sądu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeatkaK Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Proponuje skonsultować sprawę z radcą prawnym. Oceni on możliwości dochodzenia roszczeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts