gre_ Posted August 21, 2007 Share Posted August 21, 2007 Witam. Calkiem niedawno podczas postoju na parkingu ktos uszkodzil moj samochod. Uszkodzone zostalo tylne nadkole, drzwi kierowcy i przednie nadkole. Samochod mialem ubezpieczony na 7000, obliczona wartosc samochodu na dzien wystapienia szkody to 6400. PZU wyplacilo mi 2000 zl, uznajac szkode za calkowita. Z OWU wynika, ze szkoda calkowita jest na poziomie przekraczajacym 70% wartosci pojazdu, przy redukcji z tytulu zuzycia na 50%. Nie mam pojecia, dlaczego uznano to za szkode calkowita. Z moich wyliczen wynika cos zupelnie innego. Dzwoniac do PZU do dzialu likwidacja szkod, czlowiek z ktorym rozmawialem nie dosc, ze nie udzielil mi informacji odsylajac do innej osoby, to jeszcze na moja prosbe o przedstawienie sie, powiedzial G-200. Ile mam czasu na zlozenie odwolania? Mi zalezy na przywroceniu ochrony ubezpieczeniowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asia Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 dzień dobry,proszę żądać podania podstawy wyliczenia tzw. szkody całkowitej (kosztorysów naprawy, wyceny samochodu sprzed wypadku i wyceny wraku). Na podstawie oceny tego materiału można wysunąć wnioski, czy ubezpieczyciel, mówiąc delikatnie "nie rozminął się z prawdą" wypłacając odszkodowanie w takiej a nie innej wysokości.Odwołanie proszę napisać jak najszybciej.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzeszczot Posted September 23, 2008 Share Posted September 23, 2008 dzień dobry chciałbym się dowiedzieć ile wzrośnie mi składka oc jeśli spowodowałem wypadek a płace w chwili obecnej 100% składek i czy wzrośnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonday Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 jeżeli płacisz już pełną składkę to już wyżej mieć nie będziesz,,..zapytaj agenciaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted September 24, 2008 Share Posted September 24, 2008 mylisz się i to bardzo, z OC jest określony maksymalny limit, bodajże czterokrotnosć podstawy, z AC różnie, ale też wzrośnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts