Arktos Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Witam, niebardzo wiedzialem gdzie sie z tym zwrocic, udalo mi sie znalezc to forum, wiec tu opisze swoj problem, moze ktos znajdzie chwile, zeby w jakis sposob mi pomoc. W ta sobote tj. 25.04 uczestniczylem w rozpoczeciu sezonu motocyklowego. Znajdowalem sie na terenie tej imprezy jako zwykly obserwator. Niestety pech chcial, ze motor podczas proby "palenia gumy" wyrwal sie uczestnikowi i z calym impetem uderzyl we mnie. W zwiazku z czym zostalem zabrany przez karetke do szpitala, po badanich zostalem odrazu puszczony do domu, gdyz obrazenia nie byly duze. A mianowicie kilka wiekszych siniakow, ktore utrudniaja mi chodzenie i dodatkowo lekko uszkodzony aparat cyfrowy. Uczestnik zostal oczywiscie ukarany mandatem. I teraz pytanie o jakie formy odszkodowan moge sie starac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falenica Posted April 27, 2009 Share Posted April 27, 2009 Możesz starać się o odszkodowanie -zadośćuczynienie z OC sprawcy motocyklu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 lub ewentualnie z OC organizatora imprezy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebastian1661348205 Posted April 29, 2009 Share Posted April 29, 2009 Ale sądzę, że najbezpieczniej byo by z OC motoru. Organizatorzy mogą zacząć kręcić, że nie ponoszą odpowiedzialności za to co robią uczestnicy etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arktos Posted May 23, 2009 Author Share Posted May 23, 2009 dzieki wszystkim za informacje... a jeszcze mam pytanie jak moge sie starac o odszkodowanie od organizatora?Na bilecie ani na stronie internetowej nie ma zadnej informacji, ze ogranizator nie ponosi odpowiedzialnosci za jakikolwiek wypadek, wiec pytanie czy sa jakies szanse na takie odszkodowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted May 26, 2009 Share Posted May 26, 2009 starać możesz się zawsze (z tym, że nie z obu OC, tylko albo z oc motoru, albo z oc organizatora).Musisz się skontaktować z organizatorem i ustalić gdzie miał polisę - tam pisemnie zgłosić roszczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts