Jadwiga27 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 WitamNie dawno mój syn miał wypadek na skuterze,kierowca samochodu wymusił pierwszeństwo na skrzyżowaniu,po przyjechaniu Policji okazało się że Alkomat wykazał u sprawcy 0,07(...),czy jest szansa że syn dostanie odszkodowanie z OC tego Pana?,czy muszę założyć mu sprawę cywilną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mousdell Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 w takim wypadku trzeba się zgłosić do ubezpieczyciela sprawcy. Jeżeli policja potwierdza, że to kierujący samochodem był sprawcą wypadku, no to powinni wypłacić bezp problemu. z 0,07 promila można prowadzić, dlatego, to nie powinno mieć wpływu na tą sytuację, pzdr sunrise festival erazmus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jadwiga27 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 A czy mogę dodatkowo założyć sprawę o koszty i cierpienie syna(złamanie ręki) do sądu i jakiej kwoty mogę się spodziewać?.Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruz Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 do sądu zawsze można, ale po co? 1. składasz to TU sprawcy roszczenia o naprawienie skuterka.2. składasz to TU sprawcy roszczenia z tytułu szkody osobowej. Jeśli nie dogadasz się z TU w kwestii kasy, to dopiero wtedy opłaca się iść do sądu (sprawa sądowa kosztuje - i to nie mało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beawe1 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 wcale nie musisz dogadywać się z tu w sprawie kasy są firmy które sie tym zajmują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi