Jump to content
Forum Odszkodowania

Uszkodzenie reki

Kiryh
 Share

Recommended Posts

Witam !

Mam pytanie czy nalezy mi sie odszkodowanie jezeli sie bilem i rozwalilem se reke o zęba i jak narazie do konca palca niemoge wyprostowac...jezeli bym chcial otrzymac odszkodowanie to czy bym musial cos wkrecic czy sie mi nalezy ??Mialem w szynie 2 tygodnie i jak narazie palca do konca niemoge wyprostowac i raczej tak zostanie.

Bende bardzo wdzieczny za odpowiedz.Jesli ktos mial taki przypadek to niech powie czy cos dostal money xD

No bilem sie z typem i se reke strasznie rozwalilem jak go walnolem w zeby i rozcielem se reke i cos tam mam jeszcze w kostkach..wiec takie pytanie czy moge sie domagac odszkodowania za takie cos???

Generalnie T.U. nie ponoszą odpowiedzialności za szkody w następstwach bójek, rozbojów, chyba, ze zostałeś napadnięty. (obrona własna)

Najlepiej sprawdzić co jest wyłączone w OWU.

Cóż, nie powinno się. Natomiast myślę, że dużej kwoty to nie dostaniesz. Często ubezpieczenie NNW są na małe sumy i rozliczane na podstawie tabel- zależy od ubezpieczyciela. Jeżeli to szkolne to SU to pewnie 5000 lub 10 000 wiec dostaniesz jakieś 200 PLN jak dobrze pójdzie. Jest sens? Odpowiedz sobie sam.

nieszczęśliwy wypadek to nagłe, zewnętrzne zdarzenie które wydarzyło się bez woli ubezpieczonego... trudno tu powiedzieć żeby nie było Twojej woli...

mógłbyś ściemniać że machałeś ręką i trafiłeś kogoś w twarz i to akurat tak pechowo że w ząb ale inne obrażenia ręki powodują że ciężko będzie w to uwierzyć lekarzowi który będzie oglądał dokumentację medyczną