przemko5 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Mialem w pracy przykry wypadek. Kolega podczas sprzatania tak niefortunnie uderzyl mnie trzonkiem od szczotki ze uszkodzil mi dwie gorne jedynki. Bylem u angielskiego dentysty, ustalilismy plan leczenia na wysokosc 4500 zl. Nie wiem czy pracodawca bedzie poczuwal sie do pokrycia kosztow. Nurtuje mnie inna sprawa, dentysta ustalil mi termin kolejnej wizyty za dwa tygodnie, a wiec czeka mnie dwa tygodnie bez zebow na przedzie, problemy z jedzeniem. Ogolnie dyskomfort. Druga opcja jest taka ze moge sobie te zabki wstawic w Polsce nawet za dwa dni. Koszt biletu 900 zl + koszt zebow 1000 zl jest i tak niewspolmiernie nizszy niz kwota angielska ( 4500 zl) Pytanie tylko czy koszty ktore ewentualnie poniose w zwiazku z tym w Polsce ( wspomniane 1900 zl ) angielski pracodawca jest w stanie mi zrekompensowac. I czy juz po wszystkim nalezy mi sie z tego tytulu jakies odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witam,aby ocenić czy należy Ci się odszkodowanie musisz odpowiedzieć na parę istotnych pytań: w jaki dokładnie sposób doszło do wybicia zębów, czy to była bójka, czy wynikało to z czystego przypadku? czy może podłoga była śliska i kolega lub Ty poślizgnąłeś się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemko5 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Oczywiscie ze sie nie pobilem. Sytuacja wygladala tak, ze kolega sprzatal podloge szczotka i ja podszedlem do niego chcac mu cos powiedziec. On nie zauwazyl, zamachnal sie i po sprawie ( czytaj zebach) Moim zdaniem wina ewidentnie nie lezy po mojej stronie o czym moze swiadczyc fakt ze firma lekka reka zgodzila mi sie zasponsorowac bilet do Polski i koszt leczenia u polskiego specjalisty. Razem pewnie z 2500 zl.Aczkolwiek pytanie jest wciaz aktualne. Czy moge domagac sie odszkodowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi