Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

uszkodzenie kregoslupa w skutek wykonywanej pracy

kregoslup
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam problem. Wykonuje ciezka prace na magazynie.Na skutek wykonywanej pracy mam uraz kręgosłupa(zwężona przestrzen miedzykregowa, wyostrzenia na tylnych krawedziach trzonów kręgów i podejrzenie kręgoszczeline) nie wiem co mam zrobic. Obecnie pracuje ale juz nie dzwigam(nie potrafie), w chwili obecnej waza sie moje dalsze losy w pracy. Nie wiem co mam dalej robic POMOCY

Jeśli nie doznałeś jednorazowego urazu tylko dolegliwości wynikają z trybu pracy raczej nie możesz dochodzić się odszkodowania od pracodawcy. Warto zmienić pracę by nie przeciążać kręgosłupa.

Miałam wypadek 25.02.09 w pracy po upadku mam złamanie wieloodłamowe L1 do dnia dzisiejszego BHP zakładowy nie sporządził notatki o wypadku choć miał wszystkie zeznania ( moje i świadków) Czy po jego sporządzeniu dostane pieniążki z ZUS choć leczenie będzie jeszcze nie zakończone?Zwolnienie mam do 28.06.09 Chorobowe mam wypłacane wypadkowe

Troche namieszalas tutaj.

Piszesz, ze nie sporzadzono "notatki" - rozumiem, ze masz na mysli Protokol powypadkowy, tak? A wiec - nie ma dokumentu uznajacego zdarzenie wypadkowe za wypadek przy pracy (tak by z tego wynikalo). A z drugiej strony piszesz, ze "chorobowe masz wyplacane wypadkowe". Czy to znaczy, ze masz wyplacane 100% zamiat 80%?

To by znaczylo z kolei, ze wypadek zostal uznany za wypadek przy pracy.

A wiec? Uznano czy nie uznano?

Jesli chodzi natomiast o odszkodowanie jednorazowe z ZUS - mozesz sie o nie starac dopiero PO CALKOWITYM ZAKONCZENIU leczenia, po zlozeniu swojego wniosku i wypelnionego przez lekarza druk N9 u pracodawcy, ktory skompletuje dokumentację i przekaze do ZUS.

Resztę doczytaj TU: http://e-rachunkowosc.pl/artykul.php?view=79