Wypadk prz pracy- złamani kregosłupa
Założył darekp, 10 listopada 2011 · 1 279 wyświetleń · strona 2 z 2
darekp napisał(a):
O jaką kwotę mogę się ubiega od Ubezpieczyciela? Powie mi ktoś w przybliżeniu?
darekp napisał(a):
O ile mniej wiecej mogę sie starac? mam złamany odcinek kręgosłupa VL1.
1) Proszę opisać dokładnie medyczne następstwa wypadku- czy doszło np. do uszkodzenia rdzenia kręgosłupa, jaki jest stan po leczeniu i rehabilitacji np. jakie jest zesztywnienie kręgosłupa, oganiczenia ruchomości kręgosłupa, czy może Pan chodzić- jeśli tak czy odczuwa Pan bóle przy dłuższej określonej pozycji, czy może Pan pracować zawodowo, czy może Pan wykonywać codziennie zwykłe obowiązki w domu, jak długo przebiegł okres leczenia, rehabilitacji, ilość przebytych zabiegów operacji, czy uprawiał Pan jakieś sporty, które po wypadku nie może Pan wykonywać, jaki ma Pan wiek, jaki wykonywał zawód, co teraz robi, z czego się utrzymuje, ile zarabiał, na ile pogorszyła się w wyniku wypadku Pana sytuacja maerialna. Oczywiście nie musi Pan na takie prywatne pytania odpowiadać. Jedynie wskazuję, że od nich zależy szacowanie kwoty dodatkowego odszkodowania i zadośćuczynienia;
2) Czy zakład w którym Pan pracował, wkonywał inną pracę zarobkową wprowadzany był w ruch za pomocą sił przyrody czyli np. maszyny i urządzenia były napędzane elektrycznością od których zależy istnienie i funkcjonowanie owe przediśbiorstwa czy też zakładu. Ma to znaczenie na dochodzenie dodatkowego odszkodowania i zadośćuczynienia na zasadzie ryzyka.
Wiec opisuje i prosze o konkretna kwote w przyblizeniu.
Tomografia komputerowa kregosłupa L-S złamanie trzonu kręgu L1 , z nastepowym przemieszczeniem odłamu kostnego dokanałowo, zwęzając go do 12mm. Na poziomach L4/L5 i L5/S1 widoczne, niewielkie 2 mm wypukliny pierscieni włoknistych krązkówmędzy kręgowych. Chodzic moge, przepisano mi gorset usztywniajacy, do pracy juz nie bede mógł pojsc tak stwierdził neurolog. co jakis czas odczuwam bóle oraz skurcze w nogach. Leczenie jest jeszcze w toku i troche potrwa.
darekp napisał(a):
Wiec opisuje i prosze o konkretna kwote w przyblizeniu.
Tomografia komputerowa kregosłupa L-S złamanie trzonu kręgu L1 , z nastepowym przemieszczeniem odłamu kostnego dokanałowo, zwęzając go do 12mm. Na poziomach L4/L5 i L5/S1 widoczne, niewielkie 2 mm wypukliny pierscieni włoknistych krązkówmędzy kręgowych. Chodzic moge, przepisano mi gorset usztywniajacy, do pracy juz nie bede mógł pojsc tak stwierdził neurolog. co jakis czas odczuwam bóle oraz skurcze w nogach. Leczenie jest jeszcze w toku i troche potrwa.
darekp napisał(a):
DZIĘKUJE BARDZO ZA ODPOWIEDZ. MIŁEGO WIECZORU ŻYCZĘ.
Przyjemność po mojej stronie.