dog Posted May 5, 2009 Share Posted May 5, 2009 Witam,20 lutego br. miałem stłuczkę na parkingu przy hipermarkecie. Sprawca nie wyhamował na śniegu przed znakiem ustąp pierwszeństwa i uderzył w prawy bok z przodu. Uszkodzenia, wgniecenie na prawym nadkolu i odarcie lakieru, pogięty kołpak i naderwany zderzak. Spisaliśmy oświadczenie w którym sprawca przyznał się do winy.Po zgłoszeniu sprawy do PZU po 54 dniach otrzymałem z PZU pismo, że do chwili obecnej wskazany sprawca nie przedstawił pojazdu do oględzin. Poszedłem się dowiedzieć o co chodzi, po czym pracownik PZU wyjaśnił, że w moim aucie były wcześniej szkody, i muszą sprawdzić co było a co wyszło w wyniku kolizji... Poinformował mnie, że trzy razy wysyłali pismo do sprawcy a on się nie stawia i... TERAZ W MOIM INTERESIE JEST DOPROWADZIĆ SPRAWCĘ DO PZU... Co w takim przypadku zrobić?? Dodam jeszcze, że kilka dni temu w tył mojego auta uderzył kierowca. Sprawca przyznał sie do winy, tym razem policja spisała protokół. Sprawa jest w toku. Rzeczoznawca, który oglądał drugą stłuczkę podpowiedział, że PZU po dwóch listach wzywających sprawcę, jeśli on się nie stawi ma obowiązek wypłacić mi odszkodowanie.Nieoficjalnie dowiedziałem się, że chodzi o kwotę 2 tyś zł. Co robić?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruz Posted May 7, 2009 Share Posted May 7, 2009 zgłoś na policję, że sprawca uchyla się od potwierdzenia swojej winy i chcesz, aby rozpoczęli dochodzenie. Lub załóż sprawę w sądzie przeciw TU. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts