abce Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 uwaga na link 4 - bez wypowiedzenia umowy na kolejny rok diabelsko podnosza składki. Czyste złodziejstwo. Radzę pilnować końca umowy i od nich uciekać. Bo inaczej będzie nieprzyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorisss Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej0987 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Link 4 w początkowym okresie funkcjonowania, kiedy mieli mało klientów byli uprzejmi i mili.Aktualnie jest wręcz odwrotnie. Chcąc cos załatwić to trzeba wydzwaniać do nich kilkakrotnie, a podczas rozmów telefonicznych "złośliwie" wydłużają czas rozmowy.Mimo zaistnienia nieprawidłowości z ich strony, nie wyjaśniają najpierw tego z ubezpieczającym, tylko kierują sprawy do firm windykacyjnych lub kancelarii prawniczych celem podjęcia czynności wobec "ducha winnych ludzi".Po udowodnieniu, ze to Link ma bałagan w dokumentacji, nie potrafią się przyznać do tego, nie wspominając o zwykłym słowie "przepraszam"Reklamują się na kopertach "Poleć nas znajomym" - powinno być "NIE POLECAJ NAS ZNAJOMYM". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saszka Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 No i my nie polecamy Link4, nie polecajcie też i WY!!!!!!! Pozdrawiam z dala od Link4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Judyta 35 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Link 4 robi wszystko,aby klient kontynuował u nich ubezpieczenie.Nieważne, że wysłałeś wypowiedzenie faxem ( masz potwierdzenie ) , oni i tak twierdzą,że nic takiego nie otrzymali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubezpieczenia_oc Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Skoro posiadasz ksero kopię wypowiedzenia + potwierdzenie nadania wypowiedzenia nie ma się czego obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek3 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Banda złodziei odmówili mi odholowania samochodu do warsztatu w ramach opłaconego Kraj Pomoc 24. A miało być tak pięknie . Umowa kończy mi się w sierpniu 2010 ale już dzisiaj wypowiem im umowę .Odradzę każdemu korzystania z usług tej firmy, wrócę do PZU gdzie miałem ubezpieczenie przez 9 lat.Skusiła mnie niższa cena , a lepiej zapłacić trochę więcej i mieć firmę na wyciągnięci ręki, a nie panią lub pan konsultanta . Podobną sytuacje awaryjna miałem w PZU po 40 minutach miałem lawetę i poinformowaną rodzinę o sytuacji . Już dziś dziękuję z usługi firmy pod tytułem Link4 i odradzam każdemu kto chciał by skorzystać z usług Link4, bo w razie nieprzewidzianych okoliczności będzie miał kłopoty z tą firmą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister31 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Wypowiedziałem umowę listem poleconym, po 3 tygodniach dostałem e-mail, że wypowiedzenie było błędne i przed łużyli mi polisę na nastepny rok . Odpisałem, że przeciez wysłałem wypowiedzenie , LINK4 odpisali że wysłałem je po terminie (wysłałem je 29 kwietnia, a termin upływał 4 maja) wiec wysłałem przed terminem, wtedy zadzwonili i zażądali 457 zł , a nie 339 jak za rok poprzedni - odpowiedziałem , że mam już inne ubezpieczenie i gdyby nawet mieli racje to gdyby zareagowali zaraz po fakcie (podobno otrzymali wypowiedzenie o jeden dzień za późno) to mógłbym zrezygnować z tasmtego nowego ubezpieczenia i kontynuować to. (UWAZAM TO ZA DZIAŁANIE CELOWE BY KLIENTA UDUPIĆ I BY NIE MIAŁ ODWROTU)Zadzwonili jeszcze raz, zapytali gdzie ubezpieczyłem auto, tonem pogróżki dostałem odpowiedź "to my to sprawdzimy" i sprawa ucichła, nie dostałem żadnej polisy, żadnego wezwania do zapłaty, a po prawie 8 miesiącach zgłosiła sie do mnie firma windykacyjna i żąda zapłaty za polisę (też e-mailem i potem telefonicznie). Każą mi zapłacic , a potem dochodzić słuszności tej opłaty w LINK4 - PARANOJACZY KTOŚ MIAŁ JUZ TAKIE "PRZYGODY" Z TĄ FIRMĄ I CO MOŻNA W TEJ SPRAWIE ZROBIĆ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wal Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Pytanie zasadnicze - kiedy wypowiedzenie faktycznie dotarło do LINK4?Zapewne korzystał Pan z usług Poczty Polskiej?Proszę zacząć zatem od Poczty - trzeba złożyć reklamację, że przesyłka nie dotarła na czas- reklamacja na pewno zostanie negatywnie rozpatrzona, bo Poczta Polska gwarantuje, że przesyłka ekonomiczna na terenie Polski dotrze do adresata w ciągu 14 dni, natomiast priorytetowa - 7 dni (czyli prawdopodobnie - bez względu na to, jaki polecony Pan wysłał - zdążyli . Ale dzięki reklamacji dostanie Pan od nich dokładną rozpiskę, z datami, jak przesyłka "wędrowała" do LINK4 i kiedy została odebrana. Jeśli w ostatni dzień okresu ubezpieczenia lub później - niestety Pana wypowiedzenie nie było skuteczne, a ich roszczenie jest słuszne (takie prawo mamy) i będzie Pan musiał zapłacić za świadczoną przez LINK4 ochronę,bo ubezpieczenie faktycznie wznowiło się na okres następnych 12 m-cy.Powinien Pan w takim przypadku, dla pewności, ponownie ją wypowiedzieć. Najlepiej od razu i korzystając tym razem z usługi "polecony ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru". A jeżeli przesyłka dotarła wcześniej - może ich Pan wysłać na drzewo Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malagoska Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 cytat:- reklamacja na pewno zostanie negatywnie rozpatrzona, bo Poczta Polska gwarantuje, że przesyłka ekonomiczna na terenie Polski dotrze do adresata w ciągu 14 dni, natomiast priorytetowa - 7 dni (czyli prawdopodobnie - bez względu na to, jaki polecony Pan wysłał - zdążyli . Ale dzięki reklamacji dostanie Pan od nich dokładną rozpiskę, z datami, jak przesyłka "wędrowała" do LINK4 i kiedy została odebrana. przesyłka ekonomiczna trzy dni priorytetowa nadana do godz 15-stej doręczona następnego dnia taka teoria z praktyka jest różnie a reklamacje składamy po 14 dniach i dzięki reklamacji będzie wiadomo kiedy przesyłka dotarła do siedziby firmy reklamacja nic nie kosztuje a przynajmniej mamy jasność całej sytuacji.w przepisach ogólnych towarzystw ubezpieczeniowych jest jasny zapis wypowiedzenie umowy oc ma trafić na dzień przed wygaśnięciem umowy i jeżeli przesyłkę odebrali na dzień przed wygaśnięciem umowy nie będą mieli wyjścia aby przyznać rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wal Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 na marginesie tematu, ale dla ścisłości - termin doręczenia przesyłki nie dawał mi spokoju - więc proszę - oto on: Art. 48a Ustawy z dn 12.06.2003 z późn. zm. Prawo pocztowe1. Operator publiczny obowiązany jest doręczać przesyłki listowe przyjęte do przemieszczenia i doręczenia w ramach powszechnej usługi pocztowej:1) nie później niż w 4 dniu po dniu nadania - w przypadku przesyłki listowej najszybszej kategorii;2) nie później niż w 6 dniu po dniu nadania - w przypadku przesyłki niebędącej przesyłką najszybszej kategorii.2. W przypadku doręczenia przesyłki listowej w terminie późniejszym niż określony w ust. 1, adresatowi lub nadawcy przysługuje prawo do wniesienia skargi z tytułu opóźnionego doręczenia przesyłki listowej.Odnośnie "dnia nadania" - w przypadku przesyłek rejestrowanych jest to ten sam dzień albo dzień następny, jeżeli umowa została zawarta po godzinie 15.00Dni ustawowo wolnych od pracy oraz sobót nie wlicza się do ww. terminów.I jeszcze odnośnie samej reklamacji:§ 34 Regulaminu świadczenia powszechnych usług pocztowych Poczty Polskiej:2. Zgłoszenie reklamacji może nastąpić nie wcześniej niż po upływie 14 dni od dnia nadania przesyłki rejestrowanej lub przekazu pocztowego i nie później niż w terminie 12 miesięcy od dnia ich nadania. [...]przepraszam, za wprowadzenie w błąd tymi 7/14 dniamiech, nie ma to jak życie w błędnym mniemaniu,na szczęście, człek się uczy całe życie ) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggoly Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 3 lata temu wysłałem faxem wypowiedzenie umowy w link4. Tydzień temu otrzymałem telefon z firmy windykacyjnej z żądaniem zapłaty ok 1200 zł. UWAGA! na pytanie czy zapłacicie nie zaprzeczajcie - windykator tylko na to czeka a rozmowa jest nagrywana. Trzeba powiedziec że nie odmawiam zapłaty, ale też nie uznaję roszczenia, i będę sprawę wyjaśniał w link4. Nie wiem czy mam potwierdzenie, nawet nie pamietam w jakich okolicznościach wysyłałem fax. Pewnie będę musiał zapłacic. Kiedy zgłosiła się do mnie firma wyndykacyjna miałem kilka dni do końca polisy na inne auto. Oczywiście zaraz ją zakończyłem wysyłając wypowiedzenie mailem, z prośbą o przysłanie potwierdzenia otrzymania i akceptacji wypowiedzenia. Potem był drugi mail i trzeci - cisza. W końcu w rozmowie telefonicznej konsultantka potwierdziła że wypowoedzenie dotarło, a na moję żądanie wysłała potwierdzenie mailem, tyle że dotyczyło zupełnie innego auta i właściciela. Napisałem kolejnego maila, potwierdzenia nadal nie mam. Będę próbował uniknąc płacenia ich wydumanej kary. I jeszcze jedno: nigdy nie dzwońcie do link4 - zamawiajcie na stronie kontakt z konsultantem. Niezawodnie oddzwaniają bo myślą że złapią kolejnego frajera do golenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ace Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Mam podobną sytuację dwa lata zrezygnowałam z OC w LINK4 wysłałem rezygnację z ich usług na 7 dni przed terminem ale jakie było moje zdziwienie gdy po 2latach dostałem polecenie zapłaty za OC z firmy windykacyjnej P.R.E.S.C.C.O. GRUP z Luxsemburga. Dostałem informację że LINK 4 sprzedał tej firmie dług za rzekomo nie wpłaconą polisę. Po telefonie do LINK 4 i wstępnej rozmowie z konsultantem zostałem znów przełączony do firmy P.R.ES.C.O. Tak są traktowani byli klienci T.U. LINK4 nie chcą z nami rozmawiać. Jeszcze nie sprawdziłem daty doręczenia do firmy ale myślę że są za cwani by popełnić błąd. Podejrzewam że będę musiał zapłacić lub narażę się na jeszcze większe koszty . Chętnie pozwałbym tę firmę do Sądu ale niska kwota przekreśli tą formę. Chyba że, pozew zbiorowy. Przestrzegam wszystkich przed ubezpieczaniem się w tej firmie, by niepopadli w kłopoty tak jak ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termos Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Potwierdzam że Link4 to złodzieje i bez skrupułów i żadnego poinformowania z ich strony, że umowa została przedłużona na następny rok ( bo rzekomo nie wysłałem wypowiedzenia umowy po sprzedaży samochodu ) chociaż miałem ważną polisę jeszcze przez 60 dni. Po telefonie do Link4 i po rozmowie z konsultantem dowiedziałem się, że mam wypowiedzieć umowę w następujący sposób : Wysłać ksero umowy kupna/sprzedaży auta i notatkę o tym że nie przedłużam z nimi umowy na następny rok. Tak też zrobiłem. Po 5 latach dowiedziałem się od firmy windykacyjnej, że muszę zapłacić firmie Link4 kwotę większą niż na wcześniejszej umowie + odsetki do firmy dla firmy windykacyjnej. Link4 wypiera się wszystkiego i twierdzę, że mają bałagan i coraz mniej klientów, więc szukają dodatkowych pieniędzy u niewinnych ludzi.OSTRZEGAM WSZYSTKICH NIE PODPISUJCIE Z NIMI ŻADNEJ UMOWY! IDŹCIE GDZIE INDZIEJ! NIE DO FIRMY UBEZPIECZENIOWEJ KTÓRA DZIAŁA NA TELEFON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp29 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 A myślałem że to dość dobry ubezpieczyciel...to w sumie jakiego polecacie? zamierzam kupić samochód za jakiś czas i zastanawiam się nad AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi