grucha20 Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Witam!Parę dni temu miałem stłuczkę. Winny ubezpieczony jest w HDI.Ubezpieczyciel w kosztorysie wycenił część, która rzeczoznawca uznał , iż jest do wymiany , na niecałe 100 zł co jest smieszną sumą- cena w Serwisie 780zł. Poza tym tą część mogę kupić tylko w serwisie gdzysz posiadam sprowadzane auto z USA i nie ma zamienników na polskim rynku.Co mam w takim przypadku zrobić?Jak mam się odwołać . Zaznaczyć chciałem również, że pieniądze już zostały przelane na moje konto a kosztorys dostałem po wielu telefonach drogą elektroniczną. Czy e-mail który im wysłałem odwołując sie od tego ma jakieś znaczenie czy musi być wszystko na papierze?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharlej Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 Proponuje wysłać odwołanie także w formie papierowej. Pomocne byłoby także zaświadczenie z serwisu, w którym znajdzie się informacja o cenie oraz o ograniczonych możliwościach nabycia tej części. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shirkan Posted May 14, 2009 Share Posted May 14, 2009 a nie prościej wysłać auto do ASO i niech płacą im, wtedy nie martwisz o ich jakieś dziwne wyceny, ja oddałem auto do ASO po kolizji i miałem spokój nic się nie czepiali to ich obowiązek doprowadzić samochód do stanu poprzedniego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now