euforia Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Witam! Mam pękniętą kość strzałkową i gips od kolana w dół. Po 2tygodnia nie obciążania tej nogi jest 2 razy chudsza od zdrowej. Po prostu juz mam zanik mięśni. Czy ktoś zna jakieś ćwiczenia na udo tej chorej nogi, kiedy jest jeszcze ona w gipsie?? Boję się jak będzie wyglądać za 4 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorisss Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Proponowałabym poczekać jeszcze 2 tygodnie i dopiero po zdjęciu gipsu rozpocząć ćwiczenia. Słyszałam o jednym że w miare bezpiecznym ćwiczeniu, które polega na skurczu mięśni łydki w bezruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euforia Opublikowano 12 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Ja zdejmuje gips za 4 tygodnie. Mam nie stawać na tej nodze w ogóle, bo była nastawiana, więc za 4 tygodnie uda mieć nie będę.. I potrzebuję ćwiczenie na udo nie na łydkę, bo łydka jest w gipsie Lekarz polecił mi jedno ćwiczenie, ale był i tak wielce obrażony, że mu gitarę zawracam, wiec podejrzewam, że jest takich więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi