kick6 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Witamzgłosiłem szkodę w PZU z polisy OC sprawcy, czy przysługuje mi odszkodowanie również z mojej polisy mini cascoosobiście uważam ze to są dwie różne niezależne polisy i powinienem otrzymać odszkodowania z obydwuczy dobrze myślę?PZU wymiguje się od przyjęcia zgłoszenia szkody z mojej polisy, czy ma takie prawojeżeli nie to na jakiej podstawie mogę domagać się odszkodowania z mojej polisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagi Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 O ile się orientuję możesz korzystać tylko z jednej polisy, inaczej tak naprawdę zarobiłbyś na szkodzie. Przy zgłaszaniu szkody (przynajmniej ja) musiałem podpisać że nie otrzymałem kasy z innego ubezpieczenia... Pozdrawiam Hagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Otrzymanie pełnego odszkodowania z dwóch polis byłoby źródłem bezpodstawnego wzbogacenia się i jako takie jest niedozwolone!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kick6 Opublikowano 13 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 dzięki za wszystko, a tak na marginesie to poodliczeniu amortyzacji i dalszych bzdetów jestem i tak w plecy:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 nie tylko niedozwolone, ale więcej niezgodne z prawem i grozi oskarżeniem o wyłudzenie i w konsekwencji pobytem za kratkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi