bodzio333 Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Witam. Potrzebuje waszej pomocy. Dzisiaj zalało mi mieszkanie, powodem zalania było rozerwanie wodomierza ciepłej wody. Cała katastrofa wyglądała tak, od rana zamiast ciepłej wody leciała letnia chciałem odpuścic zimną ale dalej leciała letnia i w momencie zakrecenia zaworu wywaliło licznik /z korpusu metalowego wypluło cała czesc plastkowa na zewnątrz/ . Licznik był legalizowany w listopadzie 2008, mieszkanie jest komunalne. I tu pytanie kto jest winowajcą zalania firma legalizująca wodomierz czy ciepłownia, prawdopodobnie ciepłownia miała jakąs awarie /co swiadczy o letniej wodzie/ puścili za duże cisnienie i katastrofa gotowa. Straty są takie że mieszkanie podemną jest zalane u mnie podłoga jest do wymiany bo pod wykładziną jest płyta wiórowa i już podłoga zaczyna mi się dzwigać. Aha mieszkanie ani moje ani sąsiadki nie jest ubezpieczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeatkaK Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Jeśli mieszkanie nie było ubezpieczone, to pozostało jedynie "poszukać" winowajcy zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio333 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Dzieki za odpowiedz ale tyle to ja dobrze wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zazwyczaj licznik jest własnością właściciela lokalu i za stan instalacji do licznika włącznie to on odpowiada. W tej sytuacji zgłosił bym roszczenie do właściciela lokalu. Podobnie powinien zrobić zalany sąsiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi